– Vi har bedre muligheter enn mot Barcelona

Eusebio Di Francesco har tro på et nytt mirakel på Stadio Olimpico neste uke. TV 2s fotballekspert tror Roma-treneren vil angripe på Liverpools høyreside.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se hvordan Liverpool knuste Roma 5-2 i Sportsnyhetene i videovinduet øverst!

Roma så ferdige ute etter 1-4 for Barcelona i den første kvartfinalen i Champions League, men en vanvittig snuoperasjon og 3-0 hjemme i returen sendte Roma videre til semifinalen.

– Den største snuoperasjonen i Champions League-historien, mener TV 2s fotballekspert Simen Stamsø Møller.

I første semifinale mot Liverpool så det lenge fryktelig stygt ut med 0-5, men Edin Dzeko og Diego Perotti har tent et håp før andre kamp med sine reduseringer til 2-5.

– Resultatet vi fikk mot Liverpool er bedre enn 1-4-nederlaget for Barcelona. Håpet lever fortsatt. De som ikke tror på det kan bli hjemme, sa Roma-trener Eusebio Di Francesco til pressen etter kampen.

Mohamed Salah, Roberto Firmino og Sadio Mané terroriserte i store deler av kampen Roma-forsvaret, som ga angrepstrioen mye bakrom å løpe i. Di Francesco forsvarer valget om å starte med en trebackslinje.

– Vi hadde balanse i laget i de første tjue minuttene, sier han.

TV 2s fotballekspert tror Di Francesco stiller med fire bak i Roma.

– Jeg tror de kommer til å gå inn i returkampen på samme måte som på Anfield, men det er mulig det blir noen taktiske forandringer. Jeg forventer at Diego Perotti går inn og de legger om til fire bak. Det forandret mye i dag, selv om Mohamed Salah gikk ut like etterpå, sier Simen Stamsø Møller.

Han forventer at Liverpools høyreside skal få kjørt seg på Stadio Olimpico.

– Jeg tror de kommer til å utfordre spesielt Trent Alexander-Arnold, for det er muligheter rundt ham og Dejan Lovren. Jeg tror de kommer til å vekte angrepsspillet sitt over til venstre, sier Simen Stamsø Møller.

Til tross for å ha sluppet inn to mål på tampen av kampen og gitt fra seg det som så ut som en sikker finalebillett, er Liverpools manager positiv.

– Det var langt på vei perfekt i om lag 80 minutter. Vi gjorde én defensiv feil og fikk en feil idømt straffe imot, men situasjonen er som den er og det står 2-5. Selvsagt ville vi vært mer fornøyde med 5-0 eller 5-1, men 5-2 er et fantastisk resultat. Vi drar dit for å prøve igjen, sier Jürgen Klopp til BT Sport.

Simen Stamsø Møller forventer et underholdende returoppgjør.

– Det er ikke avgjort i det hele tatt. I første kampen mot Manchester City i kvartfinalen lå Liverpool egentlig under 0-2 til pause. Det kan Roma lede på Stadio Olimpico til pause. Du så på fansen og spillerne at de fikk troen tilbake. Det er ikke helt trygt, og Liverpool klarer ikke å lide noe særlig. De er avhengige av å få kampen inn i sitt spor, og de er sårbare når de ikke klarer det. Det blir moro og herlig i returoppgjøret, sier TV 2s fotballekspert.

Se Liverpool mot Stoke på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo lørdag ettermiddag fra klokken 13. Kampstart klokken 13.30.