SATTE SINNENE I KOK: Roberto Pruzzo og Bruno Conti håner Liverpool-emblemet.
SATTE SINNENE I KOK: Roberto Pruzzo og Bruno Conti håner Liverpool-emblemet. Foto: TWITTER/ANSA

Roma-legender tvunget til å beklage etter å ha vist Liverpool fingeren

Roberto Pruzzo og Bruno Conti skulle bare ha det litt moro. Så ble bildet lagt ut på sosiale medier...

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag spilles første semifinaleoppgjør i Champions League mellom Roma og Liverpool.

Det vekker vonde minner for Roberto Pruzzo og Bruno Conti. De to var på banen da Roma i 1984 tapte Europacup-finalen for nettopp Liverpool.

Da de to ankom Anfield tirsdag benyttet de anledningen til å vise Liverpools klubblogo fingeren.

Tanken var at bildet var til privat bruk, men så publiserte Pruzzos datter bildene på sosiale medier. Bildet ble raskt fjernet, men det var for sent til å hindre at det spredde seg.

Den manglende respekten satte sinnene i kok blant Liverpool-fansen. Nå beklager de to det hele.

– Vi tok bildet for å skape litt latter. Hvis vi har fornærmet noen, beklager vi på forhånd. Smilet på leppene våre sier alt om at vi handlet i god mening, sier Roberto Pruzzo, ifølge Gazzetta dello Sport.

– Det var et øyeblikk til privat forlystelse som ble offentliggjort uten min viten. Det er en gest som jeg føler jeg må unnskylde, sier Conti i en uttalelse til italienske Ansa.

Kritisert

Blant de som reagerte var journalisten Richard Buxton.

– Roma-legendene Roberto Pruzzo og Bruno Conti setter en stygg tone før kveldens semifinale i Champions League mot Anfield, skriver han på Twitter.

Men han var langt fra den eneste.

På sosiale medier var det ikke mange som så humoren i opptrinnet. Særlig var hendelsen pinlig for Conti, som i dag er leder for klubbens ungdomssatsing.

– Jeg har vært med i fotballen lenge, og de siste 25 årene har jeg prøvd å videreformidle mine verdier til alle jeg har jobbet med. Ut av respekt ville jeg aldri ha fornærmet en annen klubb, og i alle fall ikke en som er så stor som Liverpool, sier han.

Roma-legender

​De to synderne er tett knyttet til Romas historie.

Både Pruzzo og Conti var var sentrale i den tapte europacupfinalen i 1984. Pruzzo scoret Romas utligningsmål, mens Conti bommet på straffe da det hele ble avgjort.

Conti spilte totalt 18 år i Roma, og var også en kort periode i 2005 klubbens trener. Pruzzo spilte for Roma i ti sesonger, og scoret 106 ligamål på 240 kamper.

Det er ikke alt Roma har gjort i oppladningen til kampen som har falt i dårlig jord.

Før møtet på Anfield viste klubben respekt for Liverpools historie ved å hedre de 96 omkomne i Hillsborough-tragedien. Kaptein Daniele De Rossi la ned en krans ved en minnesmarkering.