Person skutt i Oslo – politiet jakter gjerningsmenn

Politiet leter etter to-tre gjerningspersoner etter at en person ble skutt i foten ved Holmlia i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet meldte om hendelsen på Twitter klokken 16:32. Kriminalvakten i Oslo opplyser til NTB at de fikk melding om hendelsen klokken 16.08.

– Den fornærmede er 18 år gammel, og er kjørt til sykehus, sier operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo politidistrikt til TV 2.

Vedkommende ble behandlet for skuddskader i beinet på Ullevål etter skyteepisoden. Skadene er alvorlige, men ikke livstruende. Skytingen skjedde ved Holmlia senter, opplyser Oslo politidistrikt.

Gjerningspersonene løp fra stedet, og politiet sier det ikke kan utelukkes at de har dratt videre i bil, og tok derfor oppstilling ved knutepunkter i hovedstaden. Vitner på stedet har forklart at de så to til tre personer som løp fra stedet.

Grete Metlid, leder for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt, forteller at politiet jobber på spreng for å finne gjerningsmennene.

– Det er ingen tvil om hvor alvorlig dette er. Det har skjedd i det offentlige rom, midt på dagtid. Det er et område hvor både barn og voksne ferdes, sier Metlid til TV 2.

– Det er veldig, veldig alvorlig.

Ifølge Metlid er det likevel ingen grunn til å tro at det er fare for publikum.

– Vi jobber på spreng for å innhente nye opplysninger i saken, og håper at gjerningsmennene melder seg.

Grøttum sier at det ikke er grunn til å tro at de er farlig for publikum. Det var ifølge operasjonslederen mange vitner til hendelsen. Det er innhentet vitneforklaringer på stedet som gjennomgås, og det er gjort undersøkelser på stedet, sier han i 19-tiden.

– Det ble rettet et våpen under en krangel, sier operasjonslederen til TV 2 om hva som var forløpet til skyteepisoden.