Cornflakesterte med krem og mørk sjokolade
Sprø bunn, myk krem, deilig sjokolade og friske bær – denne blir gjestene dine glad for!
Cornflakesterte med krem, mørk sjokolade og frukt/bær.
Les fremgangsmåten nøye før du setter i gang, spesielt stekingen.
Det skal stekes to bunner av denne deigen. Har du to like former 24/26 cm fordeles deigen i formene og stekes samtidig i stekeovnen, varm luft. Har du kun en form stek en og en kakebunn.
Du trenger:
- 4 eggehviter
- 1 ts sitronsaft (kan erstattes med ½ ts hvitvinseddik eller bringebæreddik)
- 2 ½ dl sukker
- 1 ½ dl kokos
- ½ ts bakepulver
- 6 dl knuste cornflakes
- ½ ts salt
Fyll:
- Ca 3 dl kremfløte
- ½ ts vaniljesukker
- Finrevet mørk sjokolade
- Friske bær, for eksempel bringebær, jordbær eller ananas i biter (litt av ananaslaken kan helles på kakebunnen)
Slik gjør du:
Varm stekeovnen til 180°C.
Stivpisk eggehviter. Tilsett sitron/eddik og sukker. Pisk til en stiv/seig marengs.
Vend forsiktig/lett inn kokos blandet med bakepulver og knuste cornflakes.
Dekk bunnen på en 24/26 cm springfrom med bakepapir. Smør kantene med litt olje eller smør og dryss med litt semulegryn eller potetmel slik at kaken ikke fester seg til kanten.
Fordel halvparten av deigen i hver av formene og stek i varm stekeovn på midterste rille i varm stekeovn i 20-25 min. Avkjøl.
Legg halvparten av fyllet på den ene bunnen, legg over den andre bunnen og fordel resten av fyllet over.
Bunnene vil bli «crispy» og litt seig.