FRATRER:
Slottsforvalter Ragnar Osnes fratrer sin stilling med umiddelbar virkning, etter brudd på interne retningslinjer.
FRATRER: Slottsforvalter Ragnar Osnes fratrer sin stilling med umiddelbar virkning, etter brudd på interne retningslinjer. Foto: Falch, Knut / Scanpix

Slottsforvalter trekker seg etter brudd på retningslinjer

Slottsforvalter Ragnar Osnes (64) fratrer sin stilling med umiddelbar virkning.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det skriver Det kongelige hoff i en pressemelding mandag ettermiddag.

Bakgrunnen skal være brudd på hoffets interne retningslinjer. I pressemeldingen opplyses det om at bruddet ble avdekket ved en intern gjennomgang.

Alvorlig

– Tillitsbruddet er alvorlig, og derfor har jeg akseptert hans umiddelbare fratreden. Det kongelige hoff vil som en konsekvens av funnene i den interne undersøkelsen, gjøre en vurdering av omfang og fullmakt i stilling som slottsforvalter, uttaler hoffsjef Gry Mølleskog på Det norske kongehus sine nettsider.

Den interne undersøkelsen skal ha funnet sted etter Dagbladet stilte spørsmål ved pengebruken på byggearbeider og et av de seneste årenes prosjekter i slottsparken.

Det har avisen fått bekreftet av hoffet, skriver Dagbladet.

Ble kontaktet av hoffet

Avisen sendte inn spørsmålene om prosjektene forrige uke. I etterkant ble de kontaktet av hoffet angående de innsendte spørsmålene. Dagbladet skriver at de opprinnelige spørsmålene fortsatt står ubesvart av hoffet.

– Slottsforvalteren har en av de øverste og viktigste stillingene ved hoffet. Som sjef for kultur- og eiendomsavdelingen ved Slottet har han det overordnede ansvaret for både vedlikehold og utvikling av de kongelige eiendommer. Avdelingen forvalter store verdier – og skal legge vekt på å drifte og styre disse på en forsvarlig måte, sier TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland.

TV 2 har ikke lykkes med å komme i kontakt med kongehuset.