Sørafrikansk politi gikk mandag ut med en etterlysning av den savnede norske studenten Marie Sæther Østbø (20).
Sørafrikansk politi gikk mandag ut med en etterlysning av den savnede norske studenten Marie Sæther Østbø (20). Foto: Facebook/Roar Dalmo Moltubak

Sørafrikansk politi etterlyser Marie Sæther Østbø (20)

Sørafrikansk politi med offisiell etterlysning av den savnede norske studenten Marie.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et helikopter søkte i tre timer etter Marie Sæther Østbø mandag, men uten å finne noen spor. Politiet går nå ut med en etterlysning.

Politiet i Sedgefield kommer ikke til å gjennomføre flere søk til sjøs etter Østbø, melder Stavanger Aftenblad.

– Det kan tenkes at søket gjenopptas, men ikke slik situasjonen er nå, sier politibetjent François Crowly.

Samtidig kommer det fram at sørafrikansk politi mandag ettermiddag går ut med en offisiell etterlysning av den norske studenten. Etterlysningen er delt på sosiale medier og til sørafrikansk presse.

Avisa har ikke lyktes med å få svar på hvorfor etterlysningen ikke ble sendt ut tidligere.

Sporløst forsvunnet

20-åringen fra Stavanger forsvant onsdag kveld etter at hun sist ble sett ved stranda i Sedgefield. Sjøen i området er preget av kraftige understrømmer, noe som de siste dagene har skapt vanskeligheter for søk med båt.

Like før klokken 09.00 mandag landet et gult helikopter med tre mannskap om bord på parkeringsplassen foran herberget Afrovibe Adventure Lodge.

– Fra helikopteret får vi et mye bedre oversyn enn de gjør fra båter, sier Gary Shuttleworth, kaptein på helikopteret, til TV 2.

Tre timer senere slo Shuttleworth fast overfor TV 2 at de heller ikke fra helikopteret hadde gjort nye funn.

Politiet har siden forsvinningen holdt fast ved at de ikke etterforsker dette som en kriminalsak, men som en savnetsak.

Politiets hovedteori er at den norske kvinnen ble tatt av bølgene onsdag kveld.

Hadde ikke med kamera

Det er det lokale politiet som koordinerer letingen etter Østbø, og en redningsbåt fra NSRI, som tilsvarer det norske Redningsselskapet, var også med i søket mandag.

I Utenriksdepartementet her hjemme opplyser pressetalsperson Guri Solberg at Norges ambassade i Pretoria er i kontakt med lokale myndigheter og gir konsulær bistand til Østbøs familie.

Flere ulike kilder sier til Stavanger Aftenblad at den norske 20-åringen ikke hadde med seg noe kamera på stranden. Tidligere har det blitt opplyst at hun gikk tilbake til stranden for å ta bilder, men ifølge hotellet lå kameraet hennes igjen på rommet, noe en politikilde også bekrefter. Mobilen hennes lå også igjen på stranden.

– Dette samsvarer ikke med at hun skal ha vasset uti vannet for å ta bilder av solnedgangen, sier en anonym politikilde til avisen.

(NTB/TV 2)