Slik blir den nye limousinen til president Vladimir Putin. Bak den relativt ruvende grillen, befinner det seg en V8-motor som er hentet fra Porsche!

Du gjetter kanskje hvem denne er spesiallaget for?

Nei, det er ikke Erna eller Trump ... Se bildene:

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Enkelte kunder er litt mer krevende å bygge biler til enn andre. Og kanskje er en av de aller mest krevende president i Russland, Vladimir Putin.

65-åringen har sittet som president i landet siden 2000. Han vet hva han vil – og hvilke knapper han skal trykke på for å få det til å skje.

I mars ble han gjenvalgt til seks nye år som president. I forbindelse med det, dukker han snart om i sin helt nye limousine.

Se hvorfor Obama kalt sin presidentbil "The Beast"

Russisk – så klart

En mann som Putin vil naturligvis ikke kjøres rundt i Audi, BMW eller Mercedes – og i alle fall ikke noe som lages i USA. Nei, her skal det være russisk. Det er det også – om enn med viktig bistand fra Tyskland.

I grillen står navnet Russo-Baltique, som er navnet på en av de første bilfabrikantene i Russland. De produserte biler mellom 1909 og 1923.

Bakfra er det ganske kjedelig design.
Bakfra er det ganske kjedelig design.

Merket gjenoppsto i 2006 – takket være noen investorer med dype lommer – og nå pryder altså logoen grillen på den kommende presidentbilen.

Bli med inn i garasjen til Donald Trump

Involvert i utviklingen

Det sies at Putin skal ha hatt både ett og to ord med i laget, da bilen ble utviklet.

Kanskje var det han som insisterte på V8-motor? 4,6-literen kommer fra Porsche – og har 600 hk og et dreiemoment på svimlende 880 Nm.

Den nitrinns automatiske girkassen er også tysk.

Bilen skal trolig brukes offentlig for første gang 7. mai, i forbindelse med den offisielle innsettingen av den nye presidentperioden.

Film fra 1971 gjør at Røkke blar opp millioner

Mye sikkerhet

Vi har enn så lenge bare bilder av eksteriøret på bilen. Fronten virker å være inspirert til en viss grad av modeller fra Bentley og Rolls-Royce – mens hekken er glatt og rund som et såpestykke.

Her er det få designdetaljer å bite seg merke i.

Kromlister er valgt for å gi bilen et litt mer luksuriøst preg.

Her kjøper Norges rikeste bilene sine

Tung

Men selv med Porsche-motor som er tunet til å yte 600 hk, er det nok fortsatt ikke snakk om noen racerbil. Her er det mye vekt! Bilen er diger, uten at vi foreløpig kan si noe konkret om dimensjonene. I tillegg er luftmotstanden stor.

Putin har nok helt sikkert også sørget for at sikkerheten er godt ivaretatt. Tykke glass og armerte dører veier litt, det også.

Skal vi spekulere litt, tipper vi det er raust med tykke tepper, mykt skinn og mye komfortutstyr som også bidrar til økt vekt.

Men det er nok uansett ikke bilens ytelser som eventuelt fører til at Putin blir forsinket til noe. Så stakkars sjåføren, da ...

Ingen ville betale nok for Trumps gamle Lamborghini