babymat:

Linsepannekaker, søtpotetmos og karrisuppe for de minste

Kokebokforfatter Kristin Skjøthaug deler sine tips og oppskrifter. Frans og Felix på 14 måneder er Kristin og Wenches smakspanel.

I dag hadde Wenche besøk av kokebokforfatter Kristine Skjøthaug, som har skrevet boken «Lag babymat».

Linser og bønner er økonomisk og næringsrik råvare. Ulempen er at for mange er det forbundet med luft i magen. Følg disse tipsene så vil «problemene» med luft i magen bli mindre:

  • Ha linsene i et dørslag og skyll godt under rennende vann.
  • Legg linsene i vann 8-10 timer, hell av bløtevannet og skyll på nytt
  • Løpstikkefrø i kokevannet vil også reduserer luftproblemer i magen.

Linsepannekaker:

  • 1 dl havregryn
  • 1 dl ferdig kokte linser
  • 1 dl melk, vann/ morsmelkerstatning dersom barnet er under 10 mnd.
  • 1 egg
  • ¼ ts bakepulver
  • olje er smør til steking

Ha alle ingrediensene i en blender eller bruk en stavmikser og bland til en glatt røre. Stek pannekaker på middels varme.

Tips: Vil du unngå linser kan de byttes ut med banan (se video øverst i saken for flere tips).

Karrisuppe med kokosmelk og linser

(Smaker godt fra 9 mnd og oppover, mat med smak)

  • ¼ liten løk grovhakkes
  • 1-2 ss olje
  • 1 ts karri, chiliflak eller en «knivsodd» chilipulver
  • 1 ½ dl sørpotetmos (kokt søtpotet, moset opp)
  • 1 ½ dl kokosmelk
  • 1 dl røde linser (utbløtte)
  • olje
  • koriander
BABYMAT: Linsepannekake, søtpotetmos og karrisuppe. Foto: TV 2
BABYMAT: Linsepannekake, søtpotetmos og karrisuppe. Foto: TV 2

Surr løken i olje til den er blank, ca 10 min, på svak varme. Tilsett karri, chili og den «faste»/tykke kremen på toppen av kokosmelken. Rør om og la surre 2-3 min.

Tilsett søtpotetmos, kok opp før linsene tilsettes. La suppen småkoke ca 20 min til linsene går i oppløsning. Tilsett resten av kokosmelken og la suppen bli varm uten å koke. Blir suppen for tykk kan man tilsett litt vann.