Linsesuppe med fiskekaker.
Linsesuppe med fiskekaker. Foto: Bra godt / TV 2

Dropp frossenpizzaen – dette går like raskt, og er «bra godt»

Linsesuppe er raskt, billig og sunt. Perfekt mat for studenter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Linsesuppe med fiskekaker

Dette trenger du til fire porsjoner:

  • 1 stk løk
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 3 stk gulrøtter
  • 2 ss olivenolje
  • 1.5 l grønnsaksbuljong
  • 1 ss frisk ingefær
  • 1 stk søtpotet
  • 200 g røde linser
  • ½ ts gurkemeie
  • salt og pepper
  • 8 stk fiskekaker

Bløtlegg linsene og la de ligge i vann i minst én time, gjerne lenger.

Finhakk grønnsakene og surr løk, hvitløk, ingefær, søtpotet og gulrøtter i en gryte. Tilsett buljong, krydder og linser og kok til grønnsakene er møre. Kjør suppen glatt i med en stavmixer. Spe på med litt vann hvis du synes suppen blir for tykk.

Skjær fiskekaker i biter og stek i pannen, server som garnityr i suppen.

Epleskiver med kanel

Fire porsoner:

  • 4 stk epler
  • kanel

Skjær eplene i skiver og fjern kjernehuset. Strø kanel over epleskivene.