MÅLMASKIN: Mohamed Salah ble stemt frem som sesongens spiller under søndagens PFA Awards.
MÅLMASKIN: Mohamed Salah ble stemt frem som sesongens spiller under søndagens PFA Awards. Foto: Andrew Yates

Mohamed Salah er «Spillernes spiller» i Premier League

Mohamed Salah ble stemt frem som sesongens spiller i Premier League av spillerne selv under PFA Awards.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var søndag duket for den årlige utdelingen av PFAs sesongens spiller, hvor det er spillerne i Premier League som selv stemmer frem vinneren.

Mohamed Salah og Kevin de Bruyne var på forhånd ventet å kjempe om tittelen, men det var altså Liverpools målmaskin Mohamed Salah som gikk av med prisen.

– Det er en ære å være nominert, og er utrolig stolt av å vinne denne prisen. Fantastisk, sa Mohamed Salah til PFA etter å ha fått prisen.

Egypteren kom til Liverpool før årets sesong, og superlativene er for lengst brukt opp. 25-åringen har hatt en uvirkelig debutsesong i rødt og står med utrolige 31 mål på 33 kamper i Premier League.

– Hvis du kjøpte Messi, så hadde du håpet å få noe sånt som det her. Så det har vært helt sykt, altså. Jeg vil kalle Salah en zen-gepard. Han er sykt rask - men så har han denne zen-greien, at akkurat når han skal putte ballen i mål, så er han SÅ rolig. Alt faller på plass, nesten litt sånn slow motion, beskriver Thorstvedt, sa TV 2s Premier League-ekspert Erik Thorstvedt før helgens kamp hvor Salah scoret sitt 31. mål i Premier League mot West Bromwich.

Fjorårets vinner var N'Golo Kanté etter franskmannens praktsesong for Chelsea da de tok seriegullet i Antonio Contes første sesong som manager.

Unikum

Salah kom til Liverpool etter stor suksess i den italienske storklubben Roma, hvor han hadde vært en av klubbens mest toneangivende spillere i flere sesonger. Mange var derimot skeptiske til kantspilleren etter hans mindre vellykkede opphold i Chelsea tidligere i karrieren.

Det skulle tidlig vises at det var en helt annen spiller Liverpool hadde skaffet seg, enn den man så forrige gang han var i Premier League. Etter målet mot West Bromwich i helgen står han med vanvittige 41 mål på 46 kamper i samtlige turneringer denne sesongen. Han tangerte Alan Shearer, Cristiano Ronaldo og Luis Suárez, som også har maktet å score 31 mål i Premier League på en sesong med 38 kamper. Det gjenstår tre kamper i ligaen for Liverpool.

– Han har tatt Premier League med storm, og feid alle motstandere av banen. En blir rett og slett glad for å ha lagt opp når en ser Mohamed Salah i aksjon, sa TV 2s Premier League ekspert Brede Hangeland.

Salah var nominert til PFA-prisen sammen med Manchester City-trioen Kevin De Bruyne, Leroy Sané og David Silva samt David de Gea (Manchester United) og Harry Kane (Tottenham).

Manchester Citys Leroy Sané ble kåret til sesongens unge spiller på utdelingen.