Her står sekken plassert utenfor svømmehallen.
Her står sekken plassert utenfor svømmehallen. Foto: Håvard Leermo Nystad

Evakuerte svømmehall etter mistenkelig funn – bombe var falsk

Svømmehallen i Moheia Fritidspark og området rundt ble evakuert etter funn av mistenkelig gjenstand.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiets bombegruppe ble tilkalt og undersøkte innholdet i ryggsekken søndag kveld. Rundt midnatt natt til mandag kunne politiet opplyse at det ikke ble funnet noen eksplosiver i den.

– Den var rigget for at vi skulle reagere på den. Sekken var helt klart utstyrt for at den skulle vekke mistanke, sier operasjonsleder Fred Leirvik i Nordland politidistrikt.

– I påvente av undersøkelsen har vi drevet masse etterretning. Det resulterte i at en mann ble pågrepet på Fauske klokka 21 i kveld. Han er kjørt til arresten i Bodø og vil bli avhørt mandag morgen, sier Leirvik.

Mann satte fra seg sekk

– En mann satte fra seg en grønn ryggsekk i anlegget. Det stikker ledninger ut av den, og i sekken er det en svart boks, opplyste operasjonsleder Ivar Bo Nilsson til Rana Blad søndag ettermiddag.

Et større område ble sperret av. Politiet har startet både etterforsking og etterretning, og søndag kveld i 22-tiden startet bombegruppa undersøkelser av sekken.

– Gjenstanden er båret inn av en ukjent mann. Han satt fra seg sekken og gikk fra stedet, sa operasjonsleder Fredd Leirvik i Nordland politidistrikt til TV 2 søndag kveld.

Ansatte på Moheia bar sekken opp og ut, og ble da oppmerksomme på ledningene som stakk ut.

Foreløpig vet politiet ikke hvorfor mannen plantet gjenstanden.

Jehovas vitne-møte

Det var et møte for Jehovas vitner på Moheia med cirka 300 deltakere søndag. I tillegg var det 300 besøkende i badeanlegget.

Politiet evakuerte bolighus i en radius på 250 meter rundt Moheia fritidspark, som blant annet består av en svømmehall og en flerbrukshall, søndag formiddag. E6 ble også sperret av.​