Mo Farah løp inn til britisk rekord i London.
Mo Farah løp inn til britisk rekord i London. Foto: Daniel Leal-olivas

Farah-rekord i hett London maraton

Vivian Cheruiyot og Eliud Kipchoge sørget for kenyansk seier i begge klasser i søndagens London maraton, mens Mo Farah satte britisk rekord.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den britiske hjemmefavoritten Mo Farah, som nå satser på maraton etter å ha dominert langdistanse på bane i mange år, ble jublet inn til tredjeplass på ny britisk rekord 2.06.32.

Vivian Cheruiyot, som er verdensmester på 5000 meter, løp maraton for første gang i London for ett år siden. 34-åringen løp søndag inn til personlig rekord med 2.18.31 i varmt forsommervær og feiret sin første London-seier.

Tittelforsvarer Mary Keitany startet hardt i et forsøk på å slå Paula Radcliffes verdensrekord på 2.15.25, men det ble altfor tøft, og hun falt kraftig av mot slutten. Brigid Kosgei løp inn til andreplass drøyt halvannet minutt bak vinneren.

OL-mester Kipchoge vant London maraton for tredje gang med tiden 2.04.27. Det er halvannet minutt over Denis Kimettos verdensrekord, som han hadde ambisjon om å utfordre. Kipchoge seiret et drøyt halvminutt foran etiopiske Tola Shura Kitata.

Kipchoge vant i London også i 2015 og 2016.

Briten David Weir vant mennenes rullestolløp for åttende gang, mens australske Madison de Rozario vant kvinnenes for første gang.

Titusener av løpere var i aksjon i Londons gater, mange for å samle inn penger til veldedige forhold, men løpets medisinsk ansvarlige ga ekstra streng beskjed om å drikke nok i det uvanlig varme været med over 20 grader.

(©NTB)