Mannskaper fra nødetatene utenfor stedet på Rosenhoff i Oslo, der politiet mistenker at det enten befant seg eller befinner seg eksplolosiver inne i en leilighet.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Mannskaper fra nødetatene utenfor stedet på Rosenhoff i Oslo, der politiet mistenker at det enten befant seg eller befinner seg eksplolosiver inne i en leilighet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Pedersen, Terje

Russisk mann fengslet i to uker etter funn av eksplosiver

Oslo tingrett har varetektsfengslet en 34 år gammel russisk mann i to uker etter at politiet torsdag fant eksplosiver i en leilighet på Rosenhoff.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen ble framstilt for fengsling av politiet i et rettsmøte som begynte klokka 12.15 lørdag og som foregikk bak lukkede dører av hensyn til etterforskningen.

I kjølvannet av at politiet rykket ut på en adresse på Rosenhoff i Oslo torsdag, ble det funnet en mistenkelig gjenstand på stedet.

Siktet

En av de tre personene som befant seg i den aktuelle leiligheten, ble pågrepet og siktet for grov ulovlig befatning med eksplosiver i den hensikt å begå en straffbar handling.

Etter avhør fredag bestemte oslopolitiet seg for å framstille mannen for varetekt lørdag.

– Bombelignende gjenstand

Oslo tingrett delte politiets oppfatning om at det er gode grunner til å mistenke mannen for en straffbar handling.

«Retten har ved denne vurderingen lagt særlig vekt på politiets opplysninger og dokumentasjon av den bombelignende gjenstanden som ble funnet i siktedes leilighet», skriver dommerfullmektig Einar Salvesen Lieung i kjennelsen.

«Siktede har i avhør knyttet seg til gjenstanden og har gitt opplysninger som innebærer at retten mener det er skjellig grunn til å mistenke ham for å ha til hensikt å begå en straffbar handling», står det videre.

Fengslet i to uker

Politiet ba retten fengsle 34-åringen i to uker, noe de fikk medhold i. Retten ga politiet også medhold i kravet om at den siktede må sitte fengslet med brev- og besøksforbud i hele perioden.

Mannen er russisk statsborger med tsjetsjensk bakgrunn og kjent fra politiet fra tidligere. Han er ikke bosatt i Oslo, men et annet sted på Østlandet hvor han skal ha bodd i flere år.

(©NTB)