COMEBACKET AVLYST: Therese Johaug og.Marit Bjørgen tok seg en skitur sammen med Ingvild Flugstad Østberg etter at Skarverennet ble avlyst grunnet vind.
COMEBACKET AVLYST: Therese Johaug og.Marit Bjørgen tok seg en skitur sammen med Ingvild Flugstad Østberg etter at Skarverennet ble avlyst grunnet vind. Foto: Pedersen, Terje

Skarverennet er avlyst

Skarverennet, som skulle være Marit Bjørgens avskjedsrenn, er avlyst på grunn av dårlig vær, opplyser arrangøren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Værforholdene i fjellet og videre utover dagen er slik at det ikke er forsvarlig å igangsette Skarverennet. Dette medfører at alle avganger for Skarverennets tog er innstilt. Tog som allerede er på vei, returnerer til startsted», skriver arrangøren på sin hjemmeside.

Sikkerheten først

Skarverennet skulle være Marit Bjørgens siste skirenn. Hun skulle stilt til start i eliteklassen i det 37 kilometer lange rennet fra Finse til Ustaoset. Andre eliteløpere som hadde planlagt å bryne seg på skidronninga var Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Ingvild Flugstad Østberg og Ragnhild Haga.

Om lag 12 000 løpere var påmeldt til rennet.

– Været er rufsete som vi sier på godt halling. Vi har hatt en lang runde i dag tidlig og ventet før vi tok den endelige avgjørelsen. Men det går på sikkerhet. Det er bakkføyk på halvannen meter. Vind mellom 15 og 17 meter per sekund. Maks 50 meter sikt. Da går det på sikkerhet. Vi tør ikke å sette folk ut, sier Jarle Uthus, leder av organisasjonskomiteen, i et telefonintervju på TV 2 Nyhetskanalen.

Likevel kan Bjørgen bli å se i Skarverennet ved en senere anledning. Fredag kveld ble hun tildelt gratis deltakelse resten av livet og gratis overnatting for seg og familien i ti år.

I herreklassen var blant andre Martin Johnsrud Sundby og Petter Northug klare til start.

UTSETTER COMEBACKET: Therese Johaug la ut denne meldingen på Instagram Stories grytidlig lørdag.
UTSETTER COMEBACKET: Therese Johaug la ut denne meldingen på Instagram Stories grytidlig lørdag.

Therese Johaug har ferdigsonet sin dopingutestengelse på 18 måneder og skulle også etter planen delta i lørdagens turrenn i sponsorklassen. Nå må hun vente til neste sesong før hun skal gå et skirenn med startnummer på brystet.

«Årets comeback», skriver Johaug ironisk på sin Instagram-historie.

Selv om det ikke ble renn, tok Johaug en skitur sammen med Bjørgen og Ingvild Flugstad Østberg lørdag formiddag.

Johaug er tilbake i renn på snø på Beitostølen i november. Før det skal hun gå flere konkurranser på rulleski. Den første i Bø i Telemark i juni.​

Marit Bjørgen t.v, Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg med en skitur selv om Skarverennet ble avlyst. Karstein Johaug t.v.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Marit Bjørgen t.v, Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg med en skitur selv om Skarverennet ble avlyst. Karstein Johaug t.v. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Pedersen, Terje

Skuffet debutant

Dette er fjerde gang Skarverennet blir avlyst. Sist gang var i 2003.

FIKK IKKE GÅTT: Bente Jarandsen skulle gå Skarverennet for første gang, men ble stoppet av vinden.
FIKK IKKE GÅTT: Bente Jarandsen skulle gå Skarverennet for første gang, men ble stoppet av vinden.

Bente Jarandsen (60) fra Stavanger skulle gått for første gang. Hun ble varslet på sms. Jarandsen hadde veldig lyst til å gå, men forstår hvorfor rennet ble avlyst.

– Det lå i kortene. Jeg snakket med løypemannskapene som rapporterte om 20 meter i sekundet, sier Jarandsen til TV 2.

Nå tar hun tog til Geilo og går på ski der.​

Johannes Herland (48) skulle også gå Skarverennet for første gang. Han kjørte opp til Geilo med bobil i natt og tok nattoget til Finse. Han ble naturligvis skuffet da tekstmeldingen om avlysningen kom.

– Shit. Jeg lurte på å gå likevel, men de sier det er uforsvarlig. Det er vel galskap, her Herland.​

Terje Teigen er funksjonær og har vært med på å arrangere Skarverennet siden 1974. Han måtte i dag være med på å avlyse rennet for fjerde gang. Her avbildet sammen med TV 2s reporter, Siren Henschien.
Terje Teigen er funksjonær og har vært med på å arrangere Skarverennet siden 1974. Han måtte i dag være med på å avlyse rennet for fjerde gang. Her avbildet sammen med TV 2s reporter, Siren Henschien.