LANDSLAGSGUTTER: Samtlige av løperne på bildet som ble tatt før sprinten i VM i Lahti i fjor er landslagsløpere neste sesong. Sindre Bjørnestad Skar (fra v), Emil Iversen, Finn Hågen Krogh, Johannes Høsflot Klæbo og Petter Northug. Kun Iversen blir tatt ut på allround-laget - de andre skal gå på sprintlaget.
LANDSLAGSGUTTER: Samtlige av løperne på bildet som ble tatt før sprinten i VM i Lahti i fjor er landslagsløpere neste sesong. Sindre Bjørnestad Skar (fra v), Emil Iversen, Finn Hågen Krogh, Johannes Høsflot Klæbo og Petter Northug. Kun Iversen blir tatt ut på allround-laget - de andre skal gå på sprintlaget. Foto: Pedersen, Terje

Slik blir landslagene i langrenn neste sesong

Mandag presenterer Norges Skiforbund neste års landslag i langrenn. TV 2 kan allerede nå avsløre hvem som blir tatt ut.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den store nyheten er allerede ute: Petter Northug jr. blir landslagsløper igjen. Han får plass på sprintlandslaget.

Og nettopp sprintlandslaget er attraktivt: Der er det nye stjerneskuddet Johannes Høsflot Klæbo, og flere på allroundlaget har ønsket seg til sprint. Men ikke alle får ønskene oppfylt.

En av dem er Emil Iversen som fortsetter på allroundlaget.

TV 2 blir fortalt at lagene blir slik:

Herrer, allround:

Martin Johnsrud Sundby
Hans Christer Holund
Simen Hegstad Krüger
Emil Iversen
Sjur Røthe
Didrik Tønseth
Niklas Dyrhaug

Dette betyr samme lag som sist sesong, men én løper mindre. Finn Hågen Krogh flyttes til sprintlaget.

Herrer, sprint:

Johannes Høsflot Klæbo
Sondre Turvoll Fossli
Sindre Bjørnestad Skar
Eirik Brandsdal
Pål Golberg
Finn Hågen Krogh
Petter Northug jr.

Her er det flere endringer. Håvard Solås Taugbøl får ikke fornyet tillit. Han er kommende sesong på rekruttlaget. Nye inn på laget er Krogh og ikke minst Northug. Det er fem år siden Northug brøt med landslaget og knyttet seg til Coop.

Kvinner:

Astrid Uhrenholdt Jacobsen
Therese Johaug
Ragnhild Haga
​Ingvild Flugstad Østberg
Heidi Weng
Kari Øyre Slind
Kathrine Harsem
Maiken Capsersen Falla
Tiril Udnes Weng
Mari Eide

Marit Bjørgen er ikke på landslag for første gang på 20 år, men laget får tilbake Therese Johaug etter suspensjonen. To nye løpere får plass: Mari Eide og Tiril Udnes Weng. Begge er sterke sprintere. Sammen med Caspersen Falla og Harsem danner de en liten sprintgruppe i laget. Tviillingsøsteren til Udnes Weng, Lotta, er på rekruttlaget.

Trenere

På trenersiden er det klart at Arild Monsen fortsetter som sprinttrener. Tor-Arne Hetland må slutte som trener for allround herrer grunnet manglende tillit hos løperne.

Det er uklart hvilke oppgaver han får fremover. Eirik Myhr Nossum, som har vært assistent, overtar. Løperne selv ønsker å få Trond Nystad tilbake i trenerteamet.

Nystad har bosatt seg i Ramsau i Østerrike og blitt pappa for andre gang og uklart om han vil flytte på seg.

– Jeg har ikke fått noen offisiell henvendelse fra Norges Skiforbund, så dette har jeg ikke vurdert. Og om løperne skulle ønske det, så er det hyggelig. Men de viktigste ønskene kommer fra jentene mine hjemme, sier Nystad til TV 2.

På kvinnesiden slutter assistenttrener Sjur Ole Svarstad. Også Roar Hjelmeset har vært usikker på om han skal fortsette.