SØKER VIDERE: Ved 12-tiden fredag opplyser politiet at søket etter savnede Marie Østbø fortsetter med full styrke. Frivillige, kystvakta, dykkere og politipatruljer deltar i søket.
SØKER VIDERE: Ved 12-tiden fredag opplyser politiet at søket etter savnede Marie Østbø fortsetter med full styrke. Frivillige, kystvakta, dykkere og politipatruljer deltar i søket. Foto: Heath Gillot/Twitter / Privat

Politiet: – Capsen som ble funnet tilhører ikke Marie (20)

Politiet har også sikret overvåkingsbilder som trolig viser de siste kjente bevegelsene til 20-åringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag fortsetter søket etter den savnede norske kvinnen Marie Sæther Østbø for fullt i Sedgefield i Sør-Afrika.

Politiet i byen opplyser til TV 2 fredag formiddag at de ikke har nye ledetråder i saken.

– Vi har dessverre ikke funnet den savnede kvinnen enda, og søket fortsetter videre, sier politiinspektør Malcolm Pojie.

Overvåkingsbilder

Politiet har fått tak i overvåkingsmateriale som viser de siste kjente bevegelsene til Marie, da hun gikk fra herberget de bodde på og ned mot stranden.

– Det eneste overvåkningsbildene gir oss er en bekreftelse på at hun gikk mot stranden rundt klokken 18.15 onsdag kveld. Det er siste observasjon av henne, sier Pojie.

Maries far, Atle Østbø, skriver imidlertid på Facebook at han har fått opplyst at det var dårlig kvalitet på opptaket, og at at politiet ikke kan slå fast at det er datteren man kan se der.

Maries far har tidligere fortalt til TV 2 at datteren var på ferie med en venninne fra det franske universitet Sciences Po, hvor hun for tiden studerer. I Sedgefield møtte de også andre internasjonale studenter, som har fortalt at Marie ble igjen på stranden for å ta noen bilder.

Da de gikk ut for å se etter henne rundt ti minutter senere, var hun ikke å finne.

Snur om caps

Torsdag ble det kjent at politiet har funnet en caps, mobiltelefon og sko på stranden hvor 20-åringen sist ble sett. Politiet mente eiendelene tilhørte Marie.

Fredag sier politiet imidlertid at capsen ikke er den savnede kvinnen sin.

– Vi fant hvite sko, en mobiltelefon og en caps. Men capsen som ble funnet er ikke hennes. Hun hadde ikke caps på overvåkingsbildene, sier Pojie.

Politiinspektøren legger til at capsen var av en «vanlig type», og vil ikke spekulere i hvem denne tilhører.

– Vi har ikke utelukket noe i denne saken, sier han.

– Har dere noen teorier om hva som kan ha skjedd?

– Vi vil ikke spekulere i hva som kan ha skjedd, men etterforsker alle mulige utfall, sier Pojie.

Dårlig vær

Onsdag kveld måtte leteaksjonen til slutt avbrytes på grunn av det dårlige været i området. Også fredag er det krevende værforhold i Sedgefield.

– Det er tøff sjø, sier Pojie, men legger til at forholdene likevel ikke er så ille at dykkere ikke kan bidra i søket.

Byen Sedgefield ligger helt sør i Sør-Afrika, mellom Port Elizabeth og Cape Town. Både kystvakta i Sør-Afrika (NSRI) og det norske Utenriksdepartementet (UD) har opplyst til TV 2 at de holder kontakt med og bistår Maries familie hjemme i Stavanger.

På ferie

Marie studerer til daglig statsvitenskap ved Universitetet i Agder, men er i år på utveksling til Sciences Po i Toulouse. Ettersom det er ferie på skolen, dro Marie og hennes mexicanske venninne på ferie til Sør-Afrika.

Til den franske avisen La Depeche bekrefter universitetets direktør i Toulouse, Olivier Brossard, at Østbø reiste på tur med en medstudent.

– Marie Sæther Østbø dro sammen med en annen utenlansk student fra vår skole på en privat tur i ferien, med en turoperatør, sier han.