Lag din helt egne, personlig pizza
Det finnes få begrensninger når det gjelder pizza. Prøv Wenches grunnoppskrift og lag din helt egne pizza. Akkurat sånn som du liker den.
Hva med en liten, personlig pizza til middag. Denne oppskriften gjelder for 3-5 pizzabunner (avhengig av størrelse):
Oppskrift
6 dl lunket vann
1 dl olivenolje
1/4 pakke fersk gjær (12-13 g), evt 3 g tørrgjær
1 ts sukker
Ca 900 g hvetemel, gjerne blanding av hvetemel og «tipo 00»/pizzamel
2 ts salt
Tips: 1 dl av vannet kan byttes ut med øl for en sprø bunn eller melk for en myk bunn.
Slik gjør du det
Bland vann, olje, gjær og sukker sammen i en kjøkkenmaskin med eltekrok.
Tilsett siktet mel (begynn med 800 g) og salt.
Elt i 15 minutter til en myk seig deig. Tilsett ev litt mer mel hvis deigen er før løs.
Dekk til og la deigen heve i minst 40 -50 min. Det aller beste resultatet får du jo lenger deigen får stå. Lag gjerne deigen dagen før og la den stå i kjøleskapet natten over.
Ca 30 min før steking, sett stekebrett (smurt med litt olje) eller bakestein/pizzastein inn i kald stekeovn. Varm den opp til ved 250 grader i 20-30 min.
Imens deler du deigen i passende emner og kjevl ut til passe tykkelse. Her kan du velge hvilken type pizza du ønsker. En amerikansk bunn er ca 1.cm, mens en italiensk er tynn bunn.

Dryss stekebrett / bakestein/ pizzasteien med litt semulegryn og legg på bunnen. Forstek den på nederste rille til pizzabunnen er halvstekt. For amerikansk bunn ca.5 min. For Italiensk bunn ca 1-2 min.
Ta ut bunnen og legg på fyll. Stek videre i 6-8 min.
Forslag til pizzafyll:
- Pensle med en urteolje, fordel over ost, ev skinke eller stekt bacon
- Tomatsaus, skinke i strimler/ kjøttboller, revet ost
Hvit pizzasaus:
ca 2 dl crème fraiche
1-2 fedd finhakket hvitløk
friske eller tørkede urter, timian eller basilikum
grovmalt sort pepper
Fyll:
Brie/ blåmuggost i skiver
Ev sorte oliven
Spekepølse i tynne skiver
Her er det bare å la fantasien løpe løpsk og skape dine egne varianter.