DØDE: Anne Linell Sundts samboer var tiltalt for å ha gitt henne så mye medisin at hun døde. Foto: Privat
DØDE: Anne Linell Sundts samboer var tiltalt for å ha gitt henne så mye medisin at hun døde. Foto: Privat

Fire års fengsel for uaktsomt drap på Anne Linell Sundt

Samboeren til Anne Linell Sundt (39) er i Oslo tingrett dømt til fire års fengsel for uaktsomt drap på kvinnen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dommen for uaktsomt drap under særdeles skjerpende omstendigheter er avsagt under dissens. Den 59 år gamle legen dømmes også for brudd på helsepersonelloven, for å ha forfalsket Linells testamente og forsøk på grovt bedrageri.

Da saken gikk for Oslo tingrett, erkjente 59-åringen skyld for å dokumentfalsk, men avviste kategorisk at hans handlinger på noen måte kunne ha vært medvirkende til at kvinnen døde.

Han nektet også straffskyld for forsøk på grovt bedrageri, ved å forfalske testamente, slik at han ble begunstiget med arven etter kjæresten.

Døde av overdose

Anne Linell Sundt (39) ble funnet død i stua etter å ha tatt en overdose sterke, vanedannende medikamenter. Politiet og påtalemyndigheten mente legen var sterkt å bebreide for å ha skrevet ut og gitt samboeren stadig økende mengde slike preparater, og mente kvinnen ble medisinert i hjel.

Aktor Andreas Schei fortalte under rettssaken at det ble funnet elleve virkestoffer i Sundt under obduksjonen. Blant annet ble det avdekket store mengder av legemiddelet Petidin, som hemmer åndedrettet.

Sundt levde med mye kroniske smerter på grunn av revmatisme og flere operasjoner. Hun utviklet en medisinavhengighet, og det er slått fast at dødsårsaken var legemiddelforgiftning.

– Orket ikke å se henne lide

Den drapssiktede legen satt fem måneder i varetekt før han slapp ut mot meldeplikt. Han har hele tiden nektet for å ha drept kjæresten. Under rettssaken forklarte han at Sundt tryglet ham om hjelp til å dempe smertene.

– Når smerteanfallene kom om kvelden, orket jeg ikke se henne lide. Det var kun jeg som var der for henne, sa legen i retten.

Legen er også dømt til å betale Anne Linnell Sundts to barn 125.000 kroner hver i oppreisning.

(©NTB/TV 2)