STORE STYRKER: Store politistyrker og bombegruppa rykket ut til Rosenhoff i Oslo torsdag kveld. Leiligheten ble blant annet undersøkt med hund. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
STORE STYRKER: Store politistyrker og bombegruppa rykket ut til Rosenhoff i Oslo torsdag kveld. Leiligheten ble blant annet undersøkt med hund. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Russer fremstilles for fengsling etter bombesøk i Oslo-leilighet

Politiet vil be om varetekt for mannen som er siktet etter den omfattende politiaksjonen og funnet av en mistenkelig gjenstand i en leilighet i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Mannen er i slutten av 30-årene er russisk statsborger med tsjetsjensk bakgrunn og kjent fra politiet fra tidligere, opplyser leder for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid til TV 2.

Han er siktet for grov ulovlig befatning med eksplosiver etter at politiet torsdag kveld fant en mistenkelig gjenstand i en leilighet på Rosenhoff i Oslo.

Ved 21-tiden fredag kveld avsluttet politiet et flere timer langt avhør av mannen. Konklusjonen på avhøret var at politiet vil begjære mannen fengslet i et rettsmøte i Oslo tingrett lørdag, sier Metlid til NTB.

– Det har vært et langt avhør, men jeg kan ikke gå inn i detaljer på hva som er kommet fram ut over at vi mener det er grunnlag for å begjære mannen fengslet, sier Metlid.

Den mystiske gjenstanden har fredag vært til undersøkelse, men heller ikke om denne kan politiet gå i detaljer.

– Han har til nå vært gjennom en helseundersøkelse. Det er ingenting som tilsier at det blir flere pågripelser i denne saken, sier Metlid.

Mistenkelig gjenstand

Oslo-politiet aksjonerte mot leiligheten på Rosenhoff i Oslo torsdag kveld.

I forbindelse med aksjonen ble det funnet en mistenkelig gjenstand som blir undersøkt. Gjenstanden ble fraktet vekk fra leiligheten tidlig fredag.

– Den er fraktet til et sikkert sted for å gjennomføre undersøkelser og finne ut hva som er i den, sa operasjonsleder Cathrine Silju til TV 2.

Politiet kunne heller ikke utelukke at det kan ha vært eksplosiver i leiligheten tidligere, og frykter at det nå er på avveie.

Kjenning av politiet

Det var i 18-tiden at politiet fikk melding om at en person i en leilighet på Rosenhoff var skadd og trengte hjelp. På stedet fikk politiet kontroll på tre personer, hvorav én av dem var lettere skadd. Politiet fikk beskjed om at det kunne være våpen i leiligheten, og valgte derfor å bevæpne seg.

Én av de tre personene er pågrepet av politiet. Mannen er siktet for grov, ulovlig befatning med eksplosiver. Politiet opplyser at de har kjennskap til vedkommende fra tidligere.

De to andre personene har status som vitner. Opplysningene de to vitnene har gitt til politiet er grunnen til at operasjonen videre ble iverksatt.

Alle de tre personene vil bli avhørt i løpet av fredagen, skriver nyhetsbyrået NTB.

Tre leiligheter i bygget ble evakuert i forbindelse med aksjonen.