Du klarer ikke å liste deg bort med et 17 tonns sikteverk. Nå utloves dusør for oppklaring av dette tyveriet. Foto: Privat/tungt.no.
Du klarer ikke å liste deg bort med et 17 tonns sikteverk. Nå utloves dusør for oppklaring av dette tyveriet. Foto: Privat/tungt.no.

Har du sett denne? Da kan du få 100.000 kroner

Tyveriet er et skikkelig mysterium.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De må ha visst hva de var ute etter, tyvene som stakk av med en sikteverk av typen Keestrack Combo, fra Fjærland i Sogn og Fjordane.

Et sikteverk brukes til å sortere grove masser.

Maskinen fra 2008 er verdt omkring 600.000 kroner og er i Anleggssenteret Hadeland sitt eie.

Maskinen har stått på Fjærland i noen måneder i påvente av å kunne bli hentet etter et snøras og tyveriet ble først oppdaget onsdag denne uken.

Skjedde i påsken?

– Det er ikke godt å si nøyaktig når maskinen ble stjålet. En lokal fastboende hørte en del rabalder natt til langfredag, og det er dermed mulig at det var da det skjedde.

Det forteller Ruben Byberg Olsen til tungt.no. Han er maskinforhandler og samarbeidspartner med eieren. Nå hjelper han eieren og etterlyser hjelp fra bransjen.

Tyver stjal hjulgraverens hjerne

Utloves dusør

– Maskinen veier 17 tonn og sto relativt utilgjengelig til i en endevei. Tyvene har nok visst hva de gjorde og har trolig kommet inn med en tippbil og slepetralle for å hente den, forteller Byberg Olsen.

Han utelukker ikke at det er et bestillingsverk. Nå utloves dusør på 100.000 kroner.

– Det kan være at maskinen er ute av landet, men det vet vi ikke. Jeg oppfordrer alle som har informasjon om å kontakte politiet i Sogn og Fjordane, avslutter Byberg Olsen.

LES OGSÅ: Ikke klart om kravet til oppkjøring forsvinner

Se video: Plutselig var hele kontrollplassen røyklagt