Den angivelige voldtekten skal ha skjedd på et hotellrom i Oslo sentrum, ifølge påtalemyndigheten. Dette er et illustrasjonsbilde.
Den angivelige voldtekten skal ha skjedd på et hotellrom i Oslo sentrum, ifølge påtalemyndigheten. Dette er et illustrasjonsbilde. Foto: NTB Scanpix

tiltale:

Kvinne holdt fanget og voldtatt i 12 timer på hotell – politiet aner ikke hvor mannen er

Politiet vil stille en 32 år gammel Oslo-mann for retten etter en grov voldtektssak i 2016. Problemet er bare at de ikke får tak i ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tiltalen mot 32-åringen ble tatt ut av statsadvokat Kristin Røhne i september i fjor. Saken skulle egentlig gå i Oslo tingrett tidligere i april, men hovedforhandlingen ble utsatt.

Årsaken er at politiet ikke har lyktes med å forkynne tiltalen overfor mannen.

Saken er nå berammet på nytt i slutten av september i år, men enn så lenge er det høyst usikkert om det blir noe av.

Voldtekt og frihetsberøvelse

Årsaken er at politiet ikke aner hvor han befinner seg, får TV 2 opplyst.

Dermed har de ikke lyktes med å forkynne tiltalen for den tiltalte 32-åringen.

Politiet mener at mannen har begått en alvorlig seksualforbrytelse på et hotell i Oslo sentrum.

Om kvelden den 23. juni i 2016 skal han ha voldtatt en kvinne flere ganger inne på hotellet. Det fremgår av tiltalen at hun ba ham stoppe, men at han ikke ga seg.

Mannen skal også ha tatt kvelertak rundt kvinnens hals, han skal ha slått og truet med å tre en plastpose over kvinnens hode, ifølge tiltalen. 32-åringen er også tiltalt for frihetsberøvelse.

Prøvde å unnslippe

Voldtektene og voldsutøvelsen pågikk fra rundt halv ti om kvelden til kvart på ti neste formiddag, altså i drøyt tolv timer.

«NN prøvde å unnslippe ved å rope og ringe etter hjelp. Han tok fra henne mobiltelefonen og utsatte henne for vold og trusler slik at hun etter hvert oppgav fluktforsøket», heter det i tiltalen.

32-åringen skal også ha truet kvinnen til å innta kokain mot hennes vilje.

TV 2 har vært i kontakt med mannens forsvarer, advokat Elisabeth Myhre. Hun ønsker ikke å kommentere denne saken.

Statsadvokat i saken, Kristin Røhne, ønsker heller ikke å kommentere saken overfor TV 2 før hun er sikker på at tiltalen er forkynt for 32-åringen.