Grove scones med frukt og nøtter

Disse mettende sconsene er godt tilbehør til salat eller suppe. Du kan erstatte sukker med tørkede urter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Scones – ca. 24 stk

  • 700 g (ca 1l) hvetemel, gjerne blandet med litt grovt mel
  • 1 ss bakepulver
  • 2-4 ss sukker
  • 3/4 ts salt
  • 150 g mykt smør (ikke smeltet)
  • 3 dl melk (evt. blandet med litt matyoghurt)
  • 2 egg
  • Ca. 2 dl rosiner og hakkede tørkede aprikoser

Bland sammen mel, bakepulver og sukker. Smuldre inn smøret. Bland sammen egg og melk, og hell i melblandingen under elting for hånd/omrøring.

Ta deigen ut på benken og kna lett sammen. Tilsett rosiner og hakkede aprikoser om du ønsker det.

SCONES: Godt alene og som tilbehør. Foto: TV 2
SCONES: Godt alene og som tilbehør. Foto: TV 2

Dekk til deigen og la den hvile i ca 10 min.

Kjevle ut deigen til ca 4-5 cm tykkelse. Stikk ut rundinger og sett på bakepapirkledd stekebrett. Dekk med et klede og la sconesene "hvile" i 30-40 min.

Stek på midterste rille i varm stekeovn 220°C i 10-12 min.

Tips: Dersom du vil bruke sconsene til til salat eller suppe, kan du erstatte sukker med tørkede urter og eventuelt litt finrevet hvit ost .