Grove scones med frukt og nøtter
Disse mettende sconsene er godt tilbehør til salat eller suppe. Du kan erstatte sukker med tørkede urter.
Scones – ca. 24 stk
- 700 g (ca 1l) hvetemel, gjerne blandet med litt grovt mel
- 1 ss bakepulver
- 2-4 ss sukker
- 3/4 ts salt
- 150 g mykt smør (ikke smeltet)
- 3 dl melk (evt. blandet med litt matyoghurt)
- 2 egg
- Ca. 2 dl rosiner og hakkede tørkede aprikoser
Bland sammen mel, bakepulver og sukker. Smuldre inn smøret. Bland sammen egg og melk, og hell i melblandingen under elting for hånd/omrøring.
Ta deigen ut på benken og kna lett sammen. Tilsett rosiner og hakkede aprikoser om du ønsker det.
Dekk til deigen og la den hvile i ca 10 min.
Kjevle ut deigen til ca 4-5 cm tykkelse. Stikk ut rundinger og sett på bakepapirkledd stekebrett. Dekk med et klede og la sconesene "hvile" i 30-40 min.
Stek på midterste rille i varm stekeovn 220°C i 10-12 min.
Tips: Dersom du vil bruke sconsene til til salat eller suppe, kan du erstatte sukker med tørkede urter og eventuelt litt finrevet hvit ost .
Artikkelen er oppdatert