Fordømmer drapstrusler mot britisk dommer

UEFA reagerer sterkt etter at den engelske dommeren Michael Oliver og hans kone er blitt drapstruet i kjølvannet av mesterligakvartfinalen i Madrid forrige uke.

Oliver måtte tåle hard kritikk fra mange hold etter at han ga Real Madrid et straffespark på overtid i kampen mot Juventus, som var i ferd med å gå til ekstraomganger.

Juventus-spillerne protesterte kraftig, og Oliver viste ut veterankeeper Gianluigi Buffon. Til sist scoret Cristiano Ronaldo på straffesparket og sendte Real Madrid videre.

Se situasjonen i Sportsnyhetene øverst!

Olivers kone Lucy skal ha mottatt drapstrusler både på sin Twitter-konto og på sin mobiltelefon etter kampen. Tekstmeldingene tikket inn etter at hennes mobilnummer var blitt offentliggjort på nettet.

– UEFA fordømmer på det sterkeste hetsen og truslene mot Michael Oliver og hans kone, sier Det europeiske fotballforbundet i en uttalelse til nyhetsbyrået DPA.

– Vi har vært i kontakt med dem for å tilby vår støtte, og vi stoler på at relevante myndigheter griper inn mot personer som har opptrådt utilbørlig på sosiale medier og annetsteds.

Ifølge BBC er saken i politiets hender. Twitter bekrefter å ha slettet flere truende meldinger rapportert av Lucy Oliver.

(©NTB)