Ajer og Celtic sikret finale-plass mot erkerivalen

Rangers fikk unngjelde.

FINALEKLAR: Kristoffer Ajer var med på å smadre erkerival Rangers. Foto: Russell Cheyne

Rangers hadde ingenting å stille opp med mot Celtic i semifinalen av den skotske FA-cupen. Celtic kan juble for finaleplass etter en overbevisende 4-0-seier.

Kristoffer Ajer spilte hele kampen for Celtic, som tidlig tok kommandoen på Hampden Park søndag. Tom Rogic sendte Brendan Rodgers' Celtic-mannskap i føringen etter 22 minutters spill. Callum McGregor doblet sju minutter før pause.

Seks minutter etter hvilen ble vondt til verre for Rangers. Da fikk nemlig Ross McCrorie rødt kort og Celtic straffe. Moussa Dembélé omsatte straffesparket i mål til 3-0 for de grønn- og hvitstripete. Oliver Ntcham fastsatte sluttresultatet til 4-0, også han fra straffemerket.

Rangers maktet ikke å mobilisere til en snuoperasjon med en mann mindre på banen, og Celtic kunne dermed kontrollere inn til en komfortabel seier.

Celtic møter Motherwell i finalen. Sistnevnte slo Aberdeen 3-0 i den andre semifinalen (lørdag).