BRANNFARLIG:
BRANNFARLIG: Foto: Dette er vifta som det oppsto røyklutvikling fra lørdag ettermiddag. Foto: Brannvesenet.

Advarte mot baderomsvifte – dagen etter holdt det på å gå alvorlig galt

Røykutvikling i tilbakekalt Flexit Silent Eco baderomsvifte på Tjøme

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I 16-tiden lørdag ettermiddag rykket brannmannskapene fra stasjon Nøtterøy ut til en enebolig i Vestveien på Tjøme, Færder.

– Boligeieren var på badet i underetasjen da han oppdaget røykutvikling fra baderomsviften. Han ringte 110 omgående og fikk råd om å ta sikringen på kursen i sikringsskapet. Da vi kom fram var røykutviklingen opphørt, vi demonterte baderomsvifta og den lukta brent plast, sier brannmester Trond Abrahamsen i en post på Facebook.

Viften, Flexit Silient Eco, er tilbakekalt fra markedet av produsenten. Ifølge Vestfold Interkommunale brannvesen hadde huseieren fått dette med seg.

Han hadde registert sitt produkt på nett. Han hadde fått tilsendt ny vifte, men ventet på at elektrikeren skulle komme å bytte den.

– Vi i brannvesenet ber alle til å sjekke om de har denne viften. Heldigvis var huseieren på badet da røykutviklingen oppsto. Selvsagt blir det bare spekulasjoner, men vi grøsser med tanken på hva som i verste fall kunne ha skjedd i boligen til barnefamilien, sier brannmester Trond Abrahamsen

Om du har Flexit Silent Eco vifte produsert før oktober 2017 skal den byttes ut.

De oppforder alle til også å sjekke Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) som driver nettsiden Farligeprodukter.no.

– Vi anbefaler at du sjekker innom nettstedet, fordi det dessverre til stadighet er farlige produkter involvert i branner og ulykker.