Tusenvis sang i enormt rekord-kor på operataket

3.026 korister fra hele landet var lørdag samlet på operataket for å feire operaens tiårsjubileum og forsøke seg på verdensrekord.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det var kjempegøy, sier Ingvild Tvete Eriksen og Evelyn Sofie Eliassen, som vanligvis synger i Torsnes barne- og ungdomskor.

Fire av jentene fra koret har tatt toget fra Fredrikstad til Oslo S for å bli med på verdensrekordforsøket.

I forbindelse med Bjørvika-operaens 10-årsfeiring kunne hvem som helst komme til operataket og synge med.

I strålende sol og sommerlig temperatur fremførte koristene Slavekoret fra operaen «Nabucco», og bursdagssangen «Hurra for deg» under det storslåtte rekordforsøket.

– Vi har printet ut notene og hørt på opptak, forklarer ungdommene fra Torsnes-koret. Det er første gang jentene er på operaen.

– Stilig!, sier Evelyn før de blir geleidet til plassen sammen med de andre sopranene.

Mer enn 3 tusen

Øvre del av operataket – der koristene sto – var fylt til randen, mens nedre del og gatene rundt var stappfulle av skuelystne med norske flagg.

Formelt ser det ut til at 3.026 mennesker deltok i selve verdensrekordforsøket, på det som uansett ble et strålende tiårsjubileum for operaen og en grandios 60-årsfeiring for Den Norske Opera & Ballett

– Nå skal vi sende inn formell søknad til Guinness rekordbok, så får vi se om det blir rekord, sier markeds- og kommunikasjonsdirektør Kenneth Fredstie i Den Norske Opera & Ballett til NTB.

Evelyn og Ingvild var på operataket for første gang. Fire venninner fra koret reiste fra Torsnes utenfor Fredrikstad for å delta i «Slavekoret».
Evelyn og Ingvild var på operataket for første gang. Fire venninner fra koret reiste fra Torsnes utenfor Fredrikstad for å delta i «Slavekoret». Foto: TV 2

Ettersom Guinness foreløpig ikke har registrert noen rekord for operakor, vil det fortsatt ta noe tid før det blir klart om det ble ny verdensrekord. Trolig kan det bli marginalt, ifølge Fredstie.

– At det blir norgesrekord med solid margin kan vi nok slå fast. Når det gjelder verdensrekorden må Guinness verifisere om det har vært andre kor som har vært større. Vi vet det er et kor i Italia i Verona som ligger i det samme leiet, visstnok under 3.000, men det vet vi ikke ennå, sier Fredstie.

(©NTB/TV 2)