Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Demonstrasjonene startet lørdag morgen etter at USA, Storbritannia og Frankrike gjennomførte en rekke angrep i kjølvannet av det antatte kjemiske angrepet i Douma utenfor Damaskus.

Mange av dem hadde med seg syriske, russiske og iranske flagg, og noen klappet i hendene og danset, mens andre kjørte i bilkolonner mens de tutet i hornene.

– Vi er dine menn, Bashar, ropte mange.

Ertet Trump

Andre gjorde narr av USAs president Donald Trump.

– Å, Trump, du er en ape. Å, Trump, du er et dyr, lød slagordene på Omayyad-plassen som var dekorert med et stort «Jeg elsker Damaskus»-skilt.

Statlig syrisk TV sendte direkte fra plassen, der sivile blandet seg med menn i militære uniformer. En skuespiller, flere parlamentarikere og andre kjente skikkelser deltok også i markeringen.

Den syriske regjeringen har avvist anklagene om at den står bak et kjemisk angrep mot den tidligere opprørskontrollerte byen Douma. Russland hevder at Storbritannia iscenesatte angrepet sammen med organisasjonen Hvite hjelmer.

103 missiler

Angrepene startet klokka 3 natt til lørdag norsk tid, da klokka var 4 i Syria. En drøy time senere kunne USAs forsvarsminister Jim Mattis fortelle at de var over. Angrepene ble gjennomført av USA, Storbritannia og Frankrike.

– Vi har sendt en tydelig melding til Syrias president Bashar al-Assad, sa Mattis.

Det russiske militæret har opplyst at de tre vestlige landene skjøt over 100 missiler mot Syria, men at 71 av i alt 103 missiler ble avskåret av det syriske rakettforsvaret.

Flere land og verdensledere har uttrykt støtte til de tre allierte bak angrepet, og mener at det var en riktig avgjørelse å gå til angrep. Blant disse er Canada, Tyskland, Australia, Tyrkia, NATO og EU.

^
TRUMP, DU ER ET DYR!: Store folkemengder, både sivile og militære, samlet seg i sentrum av Damaskus lørdag for å demonstrere mot det amerikansk-fransk-britiske angrepet mot syriske mål. AFP/AP/Hassan Ammar/Louai Beshara