BEHERSK DERE: FNs generalsektretær Antóntio Guterres ber om at medlemslandene behersker seg og ikke eskalerer situasjonen etter Syria-angrepet.
BEHERSK DERE: FNs generalsektretær Antóntio Guterres ber om at medlemslandene behersker seg og ikke eskalerer situasjonen etter Syria-angrepet. Foto: Khaled Desouki/AFP/Scanpix

FNs generalsekretær ber om beherskelse i Syria

I kjølvannet av angrepet i Syria ber FNs generalsekretær António Guterres medlemslandene om å vise tilbakeholdenhet og ikke bidra til å eskalere situasjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg oppfordrer alle medlemsland til å vise tilbakeholdenhet under disse farlige forholdene og til å unngå enhver handling som kan eskalere situasjonen og øke lidelsene til det syriske folket, sier Guterres i en pressemelding.

Han tar ikke direkte stilling til angrepet fra USA, Frankrike og Storbritannias mot anlegg i Syria, men understreker at alle FNs medlemsland er «forpliktet til å følge internasjonal lov».

– Sikkerhetsrådet har hovedansvaret for å ivareta internasjonal fred og sikkerhet. Jeg ber medlemslandene i Sikkerhetsrådet om å samle seg og ta det ansvaret, sier Guterres.

Han understreker også at enhver bruk av kjemiske våpen er «forferdelig».

(©NTB)