Chelseas Andreas Christensen hadde to tunge kamper mot Barcelona i Mesterligaen. Foto: REUTERS/Albert Gea
Chelseas Andreas Christensen hadde to tunge kamper mot Barcelona i Mesterligaen. Foto: REUTERS/Albert Gea

– Han er mentalt sliten

– Man mister mye energi mentalt, sier Antonio Conte.

Se Southampton - Chelsea på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo lørdag fra kl. 13.

Andreas Christensen har vært en av Chelseas beste spillere i det som etterhvert har utviklet seg til en skuffende sesong for London-klubben.

I takt med de sviktende resultatene, har også den unge danskens prestasjoner hatt en negativ formkurve.

– Vi snakker om en ung spiller. For ham er dette den første sesongen på dette nivået. Å spille på dette nivået betyr at man mister mye energi mentalt. Det kan være han er trøtt i den sammenhengen, sa italieneren på en pressekonferanse i forkant av lørdagens kamp mot Southampton.

Forsvareren, som fylte 22 år denne uken, har vært en fast skikkelse i Contes lag denne sesongen. Men etter flere kamper på rad med skjebnesvangre feil, deriblant i hjemmemøtet med Barcelona, har dansken vært å finne på både benken og tribunen. Det skal også sies at Christensen har slitt med en muskelskade. I forrige helgs London-derby mot West Ham startet Christensen på benken.

– Vi har også muligheten til å bruke Gary Cahill. Vi snakker om en viktig spiller. Ikke bare for Chelsea, men også for landslaget, sa Conte.

– Jeg har muligheter til å rotere, spesielt i den bakre rekken. Christensen kan definitivt bidra i de siste ukene av sesongen. For øyeblikket har jeg fire midtstoppere. Fra nå og til slutten av sesongen vil jeg rotere og gi alle muligheten til å spille.

– Har vært en vanskelig tid
​Dansken, som har tilbrakt de to forrige sesongene på lån i Borussia Mönchengladbach, innrømmer at han har hatt det tøft etter tabbekampene.

– Det har vært en vanskelig tid. Men jeg er fornøyd med sesongen totalt sett. Det er enkelt å se på de siste kampene, men jeg prøver å huske at jeg sikkert spilte 25 til 30 kamper med ingen feil før det (Barcelona-kampen, jou. anm), uttalte Christensen til Chelseas offisielle kampprogram i forkant av West Ham-kampen.

Chelseas topp fire-muligheter henger i en syltynn tråd. Det er hele ti poeng opp til Tottenham og Liverpool, men sistnevnte har én kamp mer spilt. London-klubben har også FA-cupen å tenke på. Der blir det nok et møte med Southampton.