NÆR HALVERT: Mandatfordelingen viser at Ap ville gått fra 13 til 7 mandater i Tromsø om målingen var valgresultatet. Bildet viser Storgata med Perspektivet Museum og Verdensteatret.
Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix
NÆR HALVERT: Mandatfordelingen viser at Ap ville gått fra 13 til 7 mandater i Tromsø om målingen var valgresultatet. Bildet viser Storgata med Perspektivet Museum og Verdensteatret. Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix

Katastrofemåling for Arbeiderpartiet i Tromsø

Halvannet år før kommunevalget får Arbeiderpartiet bare 16,9 prosent i en meningsmåling i InFact har gjort i Tromsø på oppdrag for Nordlys. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Høyre får 30,5 prosent, mer enn 10 prosentpoeng mer enn ved kommunevalget i 2015.

– Dette er svært gledelige tall og viser at Høyre har vært synlig og gjort en god jobb i opposisjon, sier Høyres gruppeleder i Tromsø, Erlend Svardal Bøe, til NTB.

For ett år siden svarte 22,9 av tromsøværingene at de ville stemme på Arbeiderpartiet og ved valget i 2015 fikk partiet 29,8 prosent av stemmene.

– Det er skikkelig alvorlig, det var virkelig ille, sier Tromsø-ordfører Kristin Røymo (Ap) til Nordlys.

Mandatfordelingen viser at Arbeiderpartiet går fra 13 til 7 mandater. Høyre ville med 30,5 prosents oppslutning fått 13 mandater – fire flere enn partiet har i dagen bystyre.

– Folk ønsker valgfrihet i tjenestetilbudet og de ønsker ikke en dobling av eiendomsskatten, og det gir innbyggerne klar beskjed om nå, sier Bøe.

Frp er nesten like store som Ap med 14,9 prosent, mens SV får 11,8 prosent. Begge partiene går fram rundt 4 prosentpoeng sammenlignet med valgresultatet.

(©NTB)