MISTET MILTEN: Inters Antonio Candreva (til høyre) fyrte av så hardt at en sikkerhetsvakt måtte fjerne milten etter kampen mot Torino.
MISTET MILTEN: Inters Antonio Candreva (til høyre) fyrte av så hardt at en sikkerhetsvakt måtte fjerne milten etter kampen mot Torino. Foto: Miguel Medina

Måtte fjerne organ etter knallhardt skudd

Sikkerhetsvakt mistet milten etter Antonio Candreva-frispark.

Marco Rapisarda anta fred og ingen fare da han jobbet som sikkerhetsvakt under kampen mellom Torino og Inter forrige helg, helt til han ble truffet av et prosjektil.

Inters Antonio Candreva fyrte løs på et Inter-frispark, men Rapisarda ante ikke hva som ventet ham ettersom hans oppgave var å overvåke det som skjedde på tribunen.

Han sto med ryggen til da ballen traff ham knallhardt bakfra.

Selv om han ble truffet fortsatte han å arbeide, og først neste dag dro han til sykehuset.

Etter å ha undersøkt ham, fant legene ut at milten hadde blitt skadet av ballen og de besluttet å fjerne den, melder Calciomercato.com.

Rapisarda ligger for øyeblikket på Martini-sykehuset i Torino, der han også har fått besøk av en delegasjon fra klubben.

Oppgjøret endte forøvrig med en 1-0-seier til Torino. Adem Ljajic scoret kampens eneste mål, og sørget med det for at Inter nå er henvist til 5. plass i kampen om den viktige fjerdeplassen som gir spill i Mesterligaen.

Juventus og Napoli kniver om tittelen, mens Lazio og Roma ligger ett poeng foran Inter i kampen om fjerdeplassen. Torino ligger på 10. plass.

Fakta om milten

I fosterlivet er milten et viktig bloddannende organ av både av røde og hvite blodceller.

Hos mennesker har den liten betydning som blodreservoar, i motsetning til hos mange dyr, som for eksempel hos hunder og katter.

Den er ikke livsnødvendig, idet nedbrytningen av røde blodceller kan overtas av benmargen og leveren, mens immunforsvaret kan overtas av andre lymfatiske organer i kroppen.

Dersom milten må fjernes (splenektomi), for eksempel etter trafikkskader, kan likevel enkelte bakterielle infeksjoner få et alvorligere forløp enn ellers.

Kilde: Store norske leksikon