Skrei med mandelpotet og eggesmør
Skrei med mandelpotet og eggesmør Foto: Bra godt / TV 2

Skrei med mandelpotet og eggesmør

Bra godt (TV 2): Ingenting er vel bedre enn pannestekt skrei med en sprø stekeskorpe og saftig mykt fiskekjøtt?

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skrei med mandelpotet og eggesmør

Hvor mye fisk beregner du per person? Omkring 200-250 gram mager fisk og 150-180 gram fet fisk.

Slik pannesteker du fiskefilet:

1. Start med å dele skreifileten i porsjonsstykker og tørk disse godt.

2. Dryss over litt havsalt

3. Stek på middels varme - ikke så varmt at det ryker av pannen.

4. Stek skreien i smør/melkefrii smøralternativ med skinnsiden ned.

5. Stek til du får en god gyllen stekeskorpe og fisken er 2/3 gjennomstekt.

6. Snu så fileten, skru ned varmen og la den steke noen få minutter på den andre siden.

7. Tilsett litt mer smør når du snur filetene, så får du smørstekt skrei.

8. Tilsett gjerne også urter du liker, eks. frisk rosmarin eller timian.

9. Fisken er ferdig og gjennomstekt når den skiver seg.

10. Steketiden varierer nemlig etter tykkelsen på fileten.

Pannestekt skrei loin m/eggesmør:

Til 4 porsjoner trenger du:

  • 800g skrei loin med skinn (Lofoten sjømat)
  • Smør til steking
  • Havsalt og pepper etter smak
  • 6 mandelpoteter, dampet/kokt med skallet på
  • 1 pakke sukkererter, dampet

Se over for hvordan pannesteke fiskefilet/loin.

Eggesmør:

  • 100 g smør
  • 2 hardkokte egg, grovhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket

Smelt smøret på lav temperatur i en liten kasserolle. Hakk hvitløken og ha det i smøret så det kan trekke litt mens du renser og hakker eggene.

Tilsett eggene og bland. Så har du nydelig saus til fisken. Som variasjon kan du også tilsette friske urter (eks. timian, persille, gressløk).

TIPS: varier tilbehøret

1. Hvitløkssmør, grønn ertepure og ovnsbakte småpoteter

2. Hasselnøttsmør, søtpotetpure og dampet brokkoli

3. Soyasmør, dampede gulrotstaver og potetmos med hvite bønner