Verdens beste glutenfrie proteinpizza

Bunn:

  • 1 stort beger cottage cheese (420g)
  • 4 øko egg
  • 400 g glutenfrie havregryn
  • 1 ts mineralsalt
  • 1 ss bakepulver

Topping: spekeskinke + revet hvit ost (Synnøve Finden)

  1. Kjør egg og cottagecheese i en blender eller med stavmikser. Bland det tørre i en bakebolle. Tilsett det våte og bland godt , gjerne med stavmikser.
  2. Bre deigen ut over en stekeplate dekket med bakepapir.
  3. Smør pizzasaus utover deigen.
  4. Legg på ca. 100-150g g revet hvitost (Synnøve Finden)
  5. Stek pizzaen midt i ovnen ved 200gC i 20 minutter
  6. Server med rucculasalat, småtomater, strimler av spekeskinke og nyrevet parmesan

Pizzasaus:

  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 løk, finhakket
  • 1 rød chili, finhakket
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 ss honning
  • 1 ss eddik
  • 1,5 boks plommetomater, 600g
  • 2 dl vann
  • en klype spisskummen
  • salt og pepper
  1. Surr hvitløk, løk og chili i olje til blandingen er mør og blank. rør i tomatpuré.
  2. Tilsett honning og eddik.
  3. Bland i innholdet i tomatboksene og vannet du har skylt boksene med.
  4. Rør i spisskummen.
  5. Legg på lokk og la sausen koke i 30-40 minutter.
  6. Fjern lokket. Kjør massen med stavmikser og la den putre videre i 30 minutter.
  7. Smak til med salt og pepper.​
Til en god pizza trenger du selvsagt en god milkshake!
Til en god pizza trenger du selvsagt en god milkshake! Foto: Bra godt / TV 2

Jordbærmilkshake med kokos

Dette trenger du til to porsjoner:

  • 4 dl Laktosefri Lettmjølk Røros
  • 5 dl fryste øko jordbær
  • ½ lime, saften
  • 2 ss kokosmasse
  • ½ ts Ceylon kanel

Ha melk, frosne jordbær, limesaft, kokosmasse og kanel i en blender eller kjøkkenmaskin og kjør til milkshaken er godt blandet.

Hell milkshaken i store glass, sett i sugerør og nyt!