Kryddernøtter

  • 200 g valnøtter
  • 250 g mandler
  • litt olje
  • 0.5 ts havsalt
  • 0.5 ts gurkemeie
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts malt spisskummen
  • 2 ts honning
  1. Rør sammen krydderet og bland det godt inn blant nøttene.
  2. Spre nøttene utover en stekeplate slik at de ligger i ett lag og ikke oppå hverandre. Ringle over honning
  3. Tørkes i ovn på 180 C i ca 15 min.

TIPS: varier med å lage «vinager & salt» nøtter ved å ha 1/2-1 dl eplesidereddik og 1 ss havsalt over nøtteblandingen før nøttene tørkes.

Grønnkålcrisp

  • 200g grønnkålblader
  • 0,5 dl olivenolje
  • En klype mineralsalt
Grønnkålcrisp.
Grønnkålcrisp. Foto: Bra godt / TV 2
  1. Forvarm ovnen til 175 g C.
  2. Vask og tørk grønnkålen og riv kålbladene av stilken. Riv bladene i passe biter.
  3. Ha alt i en bolle sammen med olje og salt.
  4. Kle et stekebrett med bakepapir. Spre grønnkålen jevnt utover på platen, slik at du har kun ett lag.
  5. Stekes på 175 g C i 8-10 minutter. Følg med, ta dem ut når de begynner å bli gylne.

TIPS: Prøv tørking igjennom natten på 50 g C varmluft om du vil. Forsøk med 1 ss eplesider-eddik i olivenoljen. Strø over 1 ts gurkemeie og litt mineralsalt.

Hummusdip med grønnsaker

  • 5 dl bløtlagte kikerter (2 esker hermetiske)
  • 1 sitron, saften av
  • 2 ss myse (Molkosan)
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 3 ss tahini (evt. sesamfrø knust i morter)
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts paprika
  • 1 ts havsalt
  • ½ ts kajennepepper
  • 1 ss honning
  • 0,5 dl vann
  • + 1 dl ekstra virgin olivenolje (røres inn ved servering)
  • 1 rød paprika
  • 1 gul paprika
  • 4 gulrøtter
  • 1 agurk
  • 1 pk sukkererter

Ha alle ingrediensene i en blender (unntatt olivenoljen) og kjør til en jevn purè.

Ha hummusen i et norgesglass og fermenter på benken i 2-3 dager.

Oppbevar så kaldt. Olivenoljen røres inn ved servering.

Skjær grønnsakene i staver og server sammen med hummusdipen.