Vegetargryte med smaker fra Marokko

Denne gryten varmer både på smak og i kropp. Gryten kan også brukes som tilbehør til for eksempel kylling.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vegetargryte med «varme krydder og «Steel Cut» havre, som er klipte havrekorn.

Til denne gryta trenger du:

  • 3-4 gulrøtter
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts finhakket frisk ingefær
  • ½ finhakket rød chili, uten frø (kan sløyfes)
  • 2 sjalottløk
  • 2–3 vårløk
  • olje til steking
  • 12-14 hele tørkede aprikoser
  • 1 hel kanelstang
  • ½ ts spisskum
  • 3 dl appelsinjuice
  • 4 dl kraft/vann + grønnsaksbuljong
  • 2 ½ dl Steel Cut havre (eventuelt couscous, bulgur eller quinoa)
  • 1-2 dl rosiner

Rens og skjær gulrøtter i staver, finhakk hvitløk, ingefær, chili og sjalottløk, og skjær vårløk i biter.

Surr grønnsakene i olje. Tilsett tørkede aprikoser, krydder, appelsinjuice og grønnsakskraft.

Rør i Steel Cut havregryn (eventuelt andre «gryn»).

Kok opp og la trekke i 20-30 min til havregrynene er møre. Rosiner tilsettes mot slutten av trekketiden.

Smak til med salt, pepper, saft fra lime/sitron og rikelig med frisk koriander og mynte.

Tips: Denne retten kan også serveres som tilbehør til for eksempel kylling.

VARME SMAKER: Lag vegetargryte eller bruk den som tilbehør til for eksempel kylling. Foto: TV 2
VARME SMAKER: Lag vegetargryte eller bruk den som tilbehør til for eksempel kylling. Foto: TV 2