Vegetargryte med smaker fra Marokko

Denne gryten varmer både på smak og i kropp. Gryten kan også brukes som tilbehør til for eksempel kylling.

Vegetargryte med «varme krydder og «Steel Cut» havre, som er klipte havrekorn.

Til denne gryta trenger du:

  • 3-4 gulrøtter
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts finhakket frisk ingefær
  • ½ finhakket rød chili, uten frø (kan sløyfes)
  • 2 sjalottløk
  • 2–3 vårløk
  • olje til steking
  • 12-14 hele tørkede aprikoser
  • 1 hel kanelstang
  • ½ ts spisskum
  • 3 dl appelsinjuice
  • 4 dl kraft/vann + grønnsaksbuljong
  • 2 ½ dl Steel Cut havre (eventuelt couscous, bulgur eller quinoa)
  • 1-2 dl rosiner

Rens og skjær gulrøtter i staver, finhakk hvitløk, ingefær, chili og sjalottløk, og skjær vårløk i biter.

Surr grønnsakene i olje. Tilsett tørkede aprikoser, krydder, appelsinjuice og grønnsakskraft.

Rør i Steel Cut havregryn (eventuelt andre «gryn»).

Kok opp og la trekke i 20-30 min til havregrynene er møre. Rosiner tilsettes mot slutten av trekketiden.

Smak til med salt, pepper, saft fra lime/sitron og rikelig med frisk koriander og mynte.

Tips: Denne retten kan også serveres som tilbehør til for eksempel kylling.

VARME SMAKER: Lag vegetargryte eller bruk den som tilbehør til for eksempel kylling. Foto: TV 2
VARME SMAKER: Lag vegetargryte eller bruk den som tilbehør til for eksempel kylling. Foto: TV 2