Vegetargryte med smaker fra Marokko
Denne gryten varmer både på smak og i kropp. Gryten kan også brukes som tilbehør til for eksempel kylling.
Vegetargryte med «varme krydder og «Steel Cut» havre, som er klipte havrekorn.
Til denne gryta trenger du:
- 3-4 gulrøtter
- 1 fedd hvitløk
- 1 ts finhakket frisk ingefær
- ½ finhakket rød chili, uten frø (kan sløyfes)
- 2 sjalottløk
- 2–3 vårløk
- olje til steking
- 12-14 hele tørkede aprikoser
- 1 hel kanelstang
- ½ ts spisskum
- 3 dl appelsinjuice
- 4 dl kraft/vann + grønnsaksbuljong
- 2 ½ dl Steel Cut havre (eventuelt couscous, bulgur eller quinoa)
- 1-2 dl rosiner
Rens og skjær gulrøtter i staver, finhakk hvitløk, ingefær, chili og sjalottløk, og skjær vårløk i biter.
Surr grønnsakene i olje. Tilsett tørkede aprikoser, krydder, appelsinjuice og grønnsakskraft.
Rør i Steel Cut havregryn (eventuelt andre «gryn»).
Kok opp og la trekke i 20-30 min til havregrynene er møre. Rosiner tilsettes mot slutten av trekketiden.
Smak til med salt, pepper, saft fra lime/sitron og rikelig med frisk koriander og mynte.
Tips: Denne retten kan også serveres som tilbehør til for eksempel kylling.
Artikkelen er oppdatert