VURDERER REAKSJONER: Statsminister Theresa May skal vurdere et militært angrep mot Syria etter det som trolig var et gassangrep i Douma. TT News Agency/Jonas Ekstromer/via REUTERS
VURDERER REAKSJONER: Statsminister Theresa May skal vurdere et militært angrep mot Syria etter det som trolig var et gassangrep i Douma. TT News Agency/Jonas Ekstromer/via REUTERS

Britisk hastemøte om Syria

Storbritannias statsminister Theresa May har kalt inn regjeringen til et hastemøte for å diskutere en eventuell reaksjon på det påståtte kjemiske angrepet i Syria.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

May har bestemt seg for å innkalle sitt nærmeste team til London «for å diskutere responsen på hendelsene i Syria», sier en talsperson for regjeringen til AFP.

I forkant av meldingene om møtet, skrev avisen Daily Telegraph at britiske ubåter har fått ordre om å flytte seg slik at de er klare til å rette et angrep mot regimet til Syrias president Bashar al-Assad.

Opprustningen skjer slik at Storbritannia kan være klar til å delta i et angrep mot det syriske militæret, et angrep som ifølge avisen kan bli innledet allerede natt til fredag.

Ifølge kilder BBC har snakket med er May klar til å bidra i et eventuelt angrep i Syria uten godkjenning fra Parlamentet.

Labour-leder Jeremy Corbyn sa onsdag at Parlamentet må få si sin mening om saken først.

Onsdag kveld siterer BBC «godt plasserte kilder» i regjeringen som mener May anser behovet for en reaksjon som presserende. Hun beskriver det påståtte kjemiske angrepet som skal ha krevd minst 40 menneskeliv i Douma utenfor Damaskus, som avskyelig.

Statsministeren er tilsynelatende motvillig til å be sin allierte USA, som har truet med å angripe Syria, om å vente med en militærreaksjon til hun har fått konsultert Parlamentet, ifølge kildene.

(NTB)