BEKYMRET: Russlands president Vladimir Putin avbildet under et arrangement tidligere denne måneden. Nå sier Putin at verdenssituasjonen er bekymringsfull.Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko
BEKYMRET: Russlands president Vladimir Putin avbildet under et arrangement tidligere denne måneden. Nå sier Putin at verdenssituasjonen er bekymringsfull.Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Putin: – Vi håper sunn fornuft vil vinne til slutt

Russlands president Vladimir Putin sier verdenssituasjonen er bekymringsfull, men at sunn fornuft forhåpentligvis vil seire til slutt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Verdens tilstand er nødt til å føre til bekymring. Situasjonen i verden blir mer og mer kaotisk, men vi håper likevel at sunn fornuft vil vinne til slutt, og at internasjonale relasjoner vil ta en konstruktiv vei, sa Putin onsdag.

Uttalelsen ble gitt under et møte med nye ambassadører i Moskva og kommer etter at USA truet med å avfyre raketter mot Syria som følge av det påståtte kjemiske angrepet i Douma utenfor Damaskus.

Vil ikke delta i «Twitter-diplomati»

Samme dag sa Putins talsmann, Dmitrij Peskov, at Kreml ikke kommer til å delta i det han kalte «Twitter-diplomati».

– Vi støtter seriøse tilnærminger. Som alltid mener vi at det er viktig å ikke iverksette tiltak som kan ødelegge en allerede skjør situasjon, sa Peskov ifølge russiske nyhetsbyråer.

Tidligere onsdag tvitret USAs president Donald Trump at Russland bør gjøre seg klar til de «fine, nye og smarte» missilene som USA har tenkt å skyte mot Syria.

– Står klare med militære alternativer

Også USAs forsvarsminister Jim Mattis bekrefter at USAs forsvarsdepartement er klar til å bidra med militære alternativer for Syria. Mattis påpeker samtidig at Pentagon fremdeles undersøker det påståtte kjemiske angrepet i Syria.

– Vi gjennomgår fortsatt etterretningen, vår egen og våre alliertes, vi jobber fortsatt med dette, sa Mattis.

Det var hans svar på spørsmål fra pressen om han har sett nok beviser for å kunne legge skylden på president Bashar al-Assads regime for det påståtte kjemiske angrepet i Douma i helgen.

– Vi står klare til å bidra med militære alternativer dersom de er hensiktsmessige, slik presidenten har bestemt, sier forsvarsministeren.

Det hvite hus varsler sent onsdag kveld norsk tid at det ennå ikke tatt en endelig avgjørelse om hvordan USA vil svare på det påståtte kjemiske angrepet i Syria.

– Presidenten holder Assad og russerne ansvarlig for angrepet, sa talskvinne Sarah Sanders til journalister i Det hvite hus onsdag kveld.

– Alle alternativer er på bordet. Endelige avgjørelser er ennå ikke tatt i den saken, sa Sanders videre da hun ble spurt om et mulig amerikansk svar.

Angrepet i Douma skal granskes av internasjonale eksperter fra OPCW, som har sagt at det kan ta en måned før noe resultat er klart.

Regimet i Syria anklages for å ha drept et stort antall sivile i Douma med giftgass, noe både regimet og dets russiske allierte benekter.

NTB/TV 2