BODØ ligger badet i sol i dag. Foto: Jonathan Ottesen / TV 2
BODØ ligger badet i sol i dag. Foto: Jonathan Ottesen / TV 2

Lover 18 grader og sol

Temperaturen er på vei oppover, men det er bare noen av oss som kan finne frem sommerklærne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I går var Ålesund og Bergen varmest i landet med 13,1 grader.

Den temperaturen passerte vi før klokken 12 i dag, og litt ut på ettermiddagen var Bergen varmest i landet med 15 grader.

De neste dagene blir det enda litt varmere.

– Torsdag stiger nok temperaturen til over 15 grader, og fredag viser prognosene 18 grader, forteller Storm-meteorolog Olav Krogsæter.

Dessverre er det bare vestlendingene som kan lete frem sommerklærne.

Rundt ti grader

Temperaturen er på vei opp i resten av landet også, men på Sør- og Østlandet stanser termometeret på rundt ti grader torsdag og fredag.

Midt-Norge får 12-13 grader, Nordland og Troms åtte-ti, og Finnmark rundt fem grader.

– Høytrykket som gir oss fint vær dekker ikke hele landet, forklarer Krogsæter.

Troms og Finnmark får det skyet torsdag, og det kommer til å regne litt langs kysten av Finnmark. Her kommer det også til å blåse opp i kuling.

– Fra Nordland og sørover blir det fint vær torsdag. Flest skyer nord i Nordland og aller lengst sør i Sør-Norge. Og vind opp i stiv kuling på Sørlandskysten, forteller Krogsæter.

Klarværet gjør at det er stor forskjell på temperaturen om natten og om dagen. Det synker under null i innlandet i nesten hele landet, så vær forberedt på glatte veier om morgenen, spesielt nær vann og elver.

Mer nordlys

I går fortalte vi om mulighet for flott nordlys over hele landet. Aktiviteten gikk litt ned utover kvelden, før den tok seg opp natt til onsdag.

HELGELAND i natt. Foto: Wenche Ludvigsen
HELGELAND i natt. Foto: Wenche Ludvigsen

Nå onsdag ettermiddag er det nordlys så langt sør som til Stavanger og Oslo, og Spacweather lover høy aktivitet helt inn i helgen.

Ser du noe, blir vi veldig glade dersom du forteller det på facebooksiden til storm.no. Del gjerne bilder.

Nordlys i dag kl. 18-22

Moderat nordlysaktivitet. I Troms og Finnmark vil nordlyset være synlig i senit (rett opp) og høyt på nordhimmelen i Nordland og Nord-Trøndelag. Nordlyset vil være synlig like over nordhorisonten sørover til Stad og Dombås.

Varsel oppdatert kl. 18.00

Bedre varsel for helgen

Fredag blir også en flott dag, med sol og blå himmel i det meste av landet.

– Det er bare nord på Finnmarkskysten og sør i Agder og Rogaland at det seiler inn noen skyer. På Vestlandet viser prognosene opp i 18 grader, sier Krogsæter.

Sørlandet får det altså ikke like varmt, og her kommer vinden til å legge en demper på vårfølelsen. Opp i stiv kuling fra øst.

NEDBØR frem til midnatt søndag

I går viste prognosene at helgen kunne bli våt på Sør- og Østlandet. Et nedbørområde så ut til å komme opp fra sør.

Nå ser det litt bedre ut.

– Lørdag blir fin fra Nordland og sørover til Hordaland på Vestlandet og Mjøsa på Østlandet. Lenger sør kommer det inn en del skyer, og vi kan kanskje få litt regn langs kysten mellom Oslo og Kristiansand, sier Krogsæter.

Søndag trekker skyene nord til Stad og Dovre, og det kan kanskje dryppe litt her og der.

– Troms og Finnmark får også inn litt skyer i helgen, men slipper unna nedbør og sterk vind, sier Krogsæter.

Pollen i luften

Det varme og tørre været gjør at pollenmengden i luften øker. Or og Hassel er i gang med blomstringen langs kysten fra Trøndelag og sørover.

Det er blomstringen til bjørken som er det største problemet for pollenallergikerne nå om våren, og den kan bare være dager unna.

Er du allergisk, bør du derfor begynne å ta medisin med en gang.

– Det tar inntil en uke før medisinen får full effekt, så vi råder folk til å starte før spredningen er i full gang, sier Lene Gunvaldsen i NAAF til TV 2.