Nå lanseres et eget nødnummer for dyr

Ifølge DNB vet ikke 9 av 10 nordmenn hvor de skal henvende seg dersom de ser et dyr i nød. Nå lanserer banken ett felles nummer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Når mennesker skader seg kan man ringe ett nummer, nødnummeret 113. Dersom et dyr skader seg eller er i nød, finnes det 160 forskjellige telefonnumre man kan ringe.

Det har banken DNB gjort noe med. De har finansiere et midlertidig nødnummer for dyr.

– Vi har hatt en fersk markedsundersøkelse som viser at 9 av 10 ikke vet hvor de skal henvende seg hvis de kommer over et dyr som er i nød. Det er 800 000 som sier de har stått i en situasjon hvor de ikke vet hvor de skal henvende seg, sier leder i DNB-forsikring Jeanette Bergum.

SMILER FOR NYTT NØDNUMMER: Leder i DNB-forsikring, Jeanette Bergum, er glad de kan hjelpe dyrekjære nordmenn. Foto: TV 2
SMILER FOR NYTT NØDNUMMER: Leder i DNB-forsikring, Jeanette Bergum, er glad de kan hjelpe dyrekjære nordmenn. Foto: TV 2

Veterinær og president i Den norske veterinærforening, Torill Moseng sier alle kommuner er lovpålagt på sine nettsider å ha et vaktnummer alle kan ringe til, enten det er hverdag, helg eller helligdag.

– Det er over 160 forskjellige vaktregioner og over 160 forskjellige telefonnummer. Å få ett nummer ville vært fantastisk, men da må man passe på at nødnummeret når de veterinærene som er på vakt, sier Moseng.

I dag er det 600-700 veterinærer i landet som tar på seg ekstra vakt for at dyr skal få hjelp.

– Når man ringer nummeret kommunen har oppgitt, så kommer man direkte til den veterinæren som er på vakt – uansett hvor den er. De skal kunne gi akutthjelp på alle dyr, enten det er hamster eller ku.

VETERINÆR: Torill Moseng er opptatt av at alle dyr skal få hjelp. Foto: TV 2
VETERINÆR: Torill Moseng er opptatt av at alle dyr skal få hjelp. Foto: TV 2

Mens det finnes 160 forskjellige vaktregioner, har DNBs nødnummer foreløpig kun samarbeid med 50 klinikker.

– Tilbudet er landsdekkende og du vil bli satt over til nærmeste akuttklinikk som er åpent, forsikrer Bergum om prøveprosjektet.

Nummeret er tilgjengelig for alle som ser et dyr i nød, ikke bare for DNBs forsikringskunder.

– Vi er opptatt av å gi tilbudet til dyrekjære nordmenn, så kan vi håpe at vi får noen nye kunder også, sier Bergum med et glimt i øyet.

Norges første nødnummer for dyr:

Tlf: 222 00 114