Lag Desta Maries favorittkake, som hun også hadde i bryllupet sitt
God morgen Norge feirer Desta Marie sin første dag som programleder med gulrotkake.
I dag hadde Desta Marie Beeder sin første dag som programleder i God morgen Norge. I den forbindelse fikk hun velge sin favorittrett, og da ble det gulrotkake ála R.O.O.M – samme kake som hun hadde i bryllupet sitt.
Oppskriften finner du også på Trines matblogg, som Wenche har hentet inspirasjon fra.
Du trenger:
- 3 store egg
- 2 ½ dl nøytral olje (solsikke eller raps)
- 275 g sukker
- 2 ts vaniljesukker
- 1 ts kanel
- ½ ts muskat, malt/finrevet
- ½ ss natron
- ½ s bakepulver
- 325 g hvetemel
- 100 g mørk finhakket sjokolade
- 400 g revet gulrot
- 1 ½ finrevet eple
Ostekrem:
- 200 g mykt/romtemperert smør (ikke smeltet!)
- 400 g myk/romtemperert kremost naturell eller kremost med appelsismak
- 500 g melis
- 1 ss vaniljesukker
Ta ut smør og kremost i god tid før baking, gjerne dagen før, slik at de blir myke.Før du lager deigen, sett stekeovnen på 180 oC.
Mål opp alle ingrediensene, hakk opp sjokoladen og riv gulrøtter og epler (gjerne ca halvparten på den fineste delen av råkostjernet, og den andre halvparten på den groveste delen).
Pisk sammen egg, sukker og olje i en kjøkkenmaskin, til massen blir lys. Sikt i hvetemel og de tørre ingrediensene og vend røren forsiktig sammen med en slikkepott. Rør i hakket sjokolade. Vend gulrøtter og epler i deigen helt til slutt.
Kle en liten langpanne (ca 22x32 cm) og hell i deigen. Stek kaken på rist på midterste rille i 50-60 minutter. Sjekk om kaken er ferdigstekt ved å stikke en bakepinne/ spiss liten trepinne eller en ukokt spagetti midt i kaken. Er pinnen ren er kaken ferdig, men følger det kakerøre med på pinnen stek kaken noen minutter til, før du sjekker på nytt. Avkjøl kaken i formen. Hvelv den ut og fjern bakepapiret. Sett kaken på et egnet fat.
Rør sammen romtemperert smør og melis. Tilsett romtemperert kremost og vaniljesukker og pisk kremen glatt.. Bre ostekremen over den avkjølte kaken.
Gulrotkaken er holdbar i flere dager i kjøleskapet og kan fryses, men best resultat ved opptining uten ostekremen.