MISTENKELIG: En kvinne ble funnet død i sitt hjem på Notodden mandag.
MISTENKELIG: En kvinne ble funnet død i sitt hjem på Notodden mandag. Foto: Theo Aasland Valen

eksmannen siktet:

I boligen fant de et lite barn og en død kvinne

En mann er pågrepet i Harstad etter at en 38 år gammel kvinne ble funnet død på Notodden mandag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen er siktet for forsettlig drap på sin ekskone, opplyser politiadvokat Bjørn Sæter i Sør-Øst politidistrikt.

Kvinnen, som er marokkansk statsborger, ble funnet død i sin egen bolig på Notodden mandag.

– Den avdøde ble funnet av personer som hadde ærend i boligen. Parets felles barn, på 1,5 år, ble også funnet på stedet, forteller Sæter.

Barnet var fysisk uskadd, og er tatt hånd om av barnevernet.

Barnet førte til funnet

Politiet ønsker heller ikke å si noe om hvor lenge kvinnen har ligget død i boligen.

– Vi etterforsker nå bredt, og kan ikke gå i detaljer i saken av hensyn til bevisforspillelsesfare. Dette er en tragisk hendelse på et lite sted, og det berører oss ekstra når et barn også kan ha vært vitne til dette, sier etterforskningsleder Bjørn Flåta.

Ifølge Varden var det barnet som førte til at kvinnen ble funnet. Det skal ha blitt sett gråtende i gangen i gangen i bygningen der de bodde. Kvinnen møtte mandag ikke opp på voksenopplæringen der hun gikk, og barnet hadde ikke kommet i barnehagen.

Pågrepet 175 mil unna

Eksmannen ble tirsdag pågrepet i Harstad i Troms – 175 mil nord for åstedet. Avdøde og siktede bodde sammen i Troms før kvinnen flyttet til Notodden.

– Pågripelsen skal ha gått stille og rolig for seg, sier Sæter til TV 2.

Eksmannen fremstilles for varetektsfengsling senere denne uken. Han har vært i innledende avhør, og han erkjenner ikke straffskyld.

Kvinnen er obdusert og politiadvokat Sæter bekrefter at politiet har en formening om hvordan hun skal ha blitt drept, men han ønsker ikke å utdypte dette ytterligere.

Politiet opplyser at kvinnen var redd for eksmannen. Hun har tidligere anmeldt ham for trusler og krenkelse. Det siste etter at han filmet henne på gata uten samtykke.

Den avdøde kvinnen og hennes tidligere ektemann skal nylig ha vært gjennom en barnefordelingssak. Avdøde ble tilkjent fullt foreldreansvar for datteren. Siktede ble kun tildelt samvær med barnet.