Romas sjokkseier sendte Barcelona ut av Champions League

Roma klarte det umulige og slo ut Barcelona med 3-0-seier i returkampen.

Roma - Barcelona 3-0 (4-4 sammenlagt)

Se målene i Sportsnyhetene øverst!

Roma er klare for semifinale i Champions League etter å ha tatt en sensasjonell 3-0-seier over Barcelona. Det var nok til 4-4 sammenlagt og avansement på bortemål.

– Folk trodde det var mulig på 1-3, men da Barcelona satt inn 4-1 på Camp Nou var det ingen som ga Roma en sjanse. Det er en helt vill prestasjon, og både Liverpool og Roma står for Fotball-Europas største skreller denne sesongen. Spesielt italienerne er jo neste uvirkelig, sier TV 2s fotballkommentator Kasper Wikestad.

Det er første gang at Roma kommer så langt som en semifinale i Mesterligaen.

Det var få som levnet Roma noe håp i returkampen mot Barcelona etter å ha tapt 1-4 på Camp Nou, men et innbitt Roma-lag ville gjøre forhånstipsene til skamme og gikk rett i strupen på katalanerne.

Allerede i det sjette spilleminutt stakk Edin Dzeko bak ryggen på Samuel Umtiti på en fantastisk pasning fra Daniele De Rossi og sikkert sendte Roma opp i en 1-0-ledelse.

Det italienske hovedstadslaget fortsatte å presse Barcelona i resten av første omgang, og Patrik Schick hadde to gode muligheter til å øke ledelsen. Gjestene holdt imidlertid unna og gikk pause med 4-2 sammenlagt.

En pauseprat så ikke ut til å hjelpe for Barcelona, for Roma-dominansen fortsatte etter pause. Etter en snau time gikk Edin Dzeko i bakken med Gerard Piqué og fikk straffespark. De Rossi banket iskaldt inn 2-0.

Roma skapte enorme muligheter ved blant andre De Rossi og Stephan El Shaarawy, men Barcelona ble holdt inne i det av Marc-André Ter Stegen.

Åtte minutter før slutt måtte imidlertid Ter Stegen kapitulere. Kostas Manolas møtte et hjørnespark på første stolpe og headet inn 3-0. Etter enorme jubelscener i Roma satte Barcelona inn et vanvittig trykk på Roma.

Vertene holdt nullen og kunne juble for en historisk semifinalebillett.