Paris-Roubaix-rytter ble møtt av stengte porter da han kom til velodromen

«Helvetet i nord» levde opp til navnet sitt for rytteren Evaldas Siskevicius (29).

Se den avgjørende avslutningen i Paris-Roubaix i videovinduet øverst!

Om lag én time etter at Peter Sagan hadde spurtslått overraskelsen Silvan Dillier i avslutningen av Paris-Roubaix, kom Evaldas Siskevicius (Delko Marseille Provence KTM) trillende mot mål.

Det vare bare ett problem: Rytteren fra Litauen kom til stengte porter på den ikoniske velodromen etter 257 kilometer på franske landeveier og brostein – populært bare kalt «Helvetet i nord».

– Jeg gir aldri opp, verken på sykkelen eller ellers i livet. Av respekt for rittet ønsket ikke å gi meg. Paris-Roubaix er et monument som fortjener den ytterste respekt, sier Siskevicius til Sporza.

– Men da jeg kom til velodromen, hadde arrangørene allerede stengt portene. Heldigvis hadde de medlidenhet og slapp meg inn, slik at jeg fikk syklet min halvannen runde, fortsetter 29-åringen.

Siskevicius ble tidlig sittende helt sist i Paris-Roubaix med servicebilene, og med hele 30 kilometer igjen ble han fortalt at Sagan hadde vunnet den 116. utgaven av klassikeren.

Da skal føreren av en feiebil ha ment at det var tid for å kaste inn håndkleet, men Siskevicius nektet å gi seg.

18 kilometer før mål fikk han en punktering for å toppe en tung dag.

– Jeg var heldig, og det var var flaks at det var min lagbil som kom like bak kortesjen, så jeg kunne få tak i et nytt hjul og fullføre, sier Siskevicius.

Siskevicius står imidlertid ikke i de offisielle resultatene, for litaueren står oppført som blant de 61 rytterne som ikke fullførte rittet.​​