Her ser du det 500 meter lange skredet som har gått fra Saudehornet og nedover mot venstre. Én tysk skiturist ble tatt av skredet, men reddet seg ut takket være bruk av skredsekk.
Her ser du det 500 meter lange skredet som har gått fra Saudehornet og nedover mot venstre. Én tysk skiturist ble tatt av skredet, men reddet seg ut takket være bruk av skredsekk. Foto: Inger Kopperstad

Snøskred i Ørsta – én person ble tatt

ÅLESUND (TV 2): Én person er tatt av snøskred ved Saudehornet i Ørsta. Han ble reddet av at han hadde skredsekk som løste seg ut.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SISTE: Politiet melder at fire personer har vært involvert, en av disse har blitt tatt av skredet. De skal være ute av området, men politiet vet ikke noe om skadeomfang.

– Vi har nå fått bekreftet at personen som ble tatt av skredet, hadde skredsekk som ble utløst. Han er uskadet og aksjonen er nå avsluttet, sier operasjonsleder John Bratland i Møre og Romsdal politidistrikt til TV 2.

Ifølge vitner skal raset ha løsnet i ca 1000 meters høyde og gått ned til 500 meter før det stoppet. Politiet opplyser at det tyske skiturister som har vært involvert.

Ifølge Sunnmørsposten skal mannen ha blitt ført 200 meter nedover, og skiløperen bekrefter overfor avisen at han ikke ble begravd i snømassene.

Den første meldingen fra politiet gikk ut på at personer var sett i eller ved skredet som har gått ved Saudehornet i Ørsta på Sunnmøre.

Redningsetatene og helikopter er på vei til stedet.

Saudehornet er 1303 moh og er en populær topptur med ski.

Skredet gikk fra Saudehornet rett over Ørsta sentrum
Skredet gikk fra Saudehornet rett over Ørsta sentrum Foto: Google maps

Senest i går kveld ble en person tatt av en snøskred ved Sunndalsøra på Nordmøre. Her ble en person gravd frem av kameratene og fraktet til sjukehus med lettere skader.

Det er fortsatt stor skredfare i fjellet på Nordvestlandet og fredag gikk det skred flere steder i Møre og Romsdal.