Riise dømt til å betale tilbake 483.000 kroner

En konflikt med en annen person har gjort at den tidligere landslagsstjernen John Arne Riise er dømt til å tilbakebetale 483.000 kroner.

DØMT: John Arne Riise må tilbakebetale 483.000 kroner etter en konflikt med en annen person. Foto: Braastad, Audun
DØMT: John Arne Riise må tilbakebetale 483.000 kroner etter en konflikt med en annen person. Foto: Braastad, Audun

I dommen fra Sunnmøre tingrett heter det også at Riise må betale forsinkelsesrenter og 110.000 kroner i sakskostnader til motparten.

Riise ble i fjor saksøkt av en annen person. Bakgrunnen for konflikten er at det i tidsrommet 7. desember 2016 til 19. mars 2017 ble gjort i alt ti uttak på til sammen 483.000 kroner fra en konto tilhørende en tredjeperson.

Personen Riise har vært i konflikt med representerer en tredjeperson i søksmålet, som er eier av kontoen. Riise kom med et motsøksmål hvor han krevde et beløp på 51.600 tilbakebetalt, men dette kravet avviste retten, skriver Nettavisen.

Dommen er ikke rettskraftig. Ankefristen er ikke utløpt.

Bakke sier at Riise er veldig skuffet og lei seg over dommen.

– Vi er uenige i dommen. Nå skal vi sette oss ned med advokaten og lese gjennom dommen grundig, så skal vi se om det er grunnlag for å anke, sier Erland Bakke til TV 2.

– Dommen i seg selv er uproblematisk. Pengene står allerede på en sparekonto Riise disponerer, og vil bli overført til en sperret konto, sier Bakke.

– Dette er en ganske knusende dom mot John Arne Riise. Retten gir medhold i det vi har hevdet hele tiden, at han har tilegnet seg penger han ikke skulle ha, uten grunn, sier advokat Mette Yvonne Larsen, som representerer saksøker.

Mer innhold fra TV 2