Slik får du middagen helt økologisk
Bra godt (TV 2): Klart du kan lage mat med bare økologiske råvarer. Se bare her:
Kyllingklubber i tomatsaus
Dette trenger du:
- 800 g økologiske kyllingklubber eller kyllinglår
- fersk, økologisk persille
- 6 ss økologisk honning
- 2 økologiske gule løk
- 2 ss økologisk, fersk ingefær
- 1 økologisk chili
- 6 økologiske hvitløksfedd
- 4 ss økologisk eplecidereddik
- 2 bokser (800 g) økologiske hermetiske tomater
- 0,5 dl økologisk olivenolje
- 100 g økologiske byggryn
- 2 økologiske fennikler
- 1 økologisk sitron
- kajennepepper
- salt og pepper
Slik gjør du:
Varm stekeovnen til 200 C.
Kok byggrynene møre i lettsaltet vann (30-40 min). Avkjøl.
Smelt honningen i en kjele til den har en gyllen farge. Finhakk løk, ingefær, chili og hvitløk og ha i. Ha i eddik, olivenolje og de hermetiske tomatene. Kok i 5-6 min. Smak til med salt og kajennepepper.
Dryss salt og pepper over kyllingstykkene. Legg dem i en ildfast form. Slå over marinaden og stek i ovnen i 25-30 min.
Høvle fenniklene med ostehøvel. Vend inn de kokte byggrynene. Vend inn 3 ss olivenolje, salt, pepper og noen dråper sitronsaft.
Dryss hakket persille over kyllingbitene før servering.
Banankake
Dette trenger du:
- 70 g fint økologisk speltmel
- 30 g økologisk mandelmel
- 2 ts bakepulver
- 3-4 økologiske egg
- 85 g økologisk honning
- 1 økologisk sitron
- 100 g økologisk smør
- 2 godt modne, økologiske bananer
- 1 håndfull mandler
Sett stekeovnen på 170 C.
Smelt smøret i en kjele. Riv skallet av sitronen.
Bland alt det tørre og rør inn egg, honning, sitronskall og til slutt smeltet smør.
Fyll røren i en smurt, ildfast form, et 3-4 cm tykt lag.
Del bananene i skiver og stikk dem ned i røren. Hakk mandlene og dryss over.
Stekes i 30 min. Kaken smaker best når den serveres lun.