MÅTTE STENGE ATTRAKSJON: Den danske fornøyelsesparken Dyrhavsbakken, her avbildet i 2014.
MÅTTE STENGE ATTRAKSJON: Den danske fornøyelsesparken Dyrhavsbakken, her avbildet i 2014. Foto: Karsten Schnack . Scanpix

foreldrene i sjokk:

Gutt (12) til sykehus etter skrekkhendelse i dansk fornøyelsespark

Ble delvis blind etter at karusell-tur kom helt ut av kontroll.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En tolv år gammel gutt fikk seg en svært ubehagelig karuselltur i fornøyelsesparken Dyrehavsbakken, bedre kjent som «Bakken» like nord for København i helgen.

Han kjørte med attraksjonen «Skyroller» da det gikk galt. I attraksjonen styrer man selv et «fly» for å få det til å dreie rundt sin egen akse.

Underveis i turen ble imidlertid gutten dårlig og måtte slippe taket på styre-spaken. I stedet for å koble seg ut, resulterte dette i at «flyet» han satt i begynte å spinne fullstendig ut av kontroll.

Voldsomme g-krefter

Gutten roterte hele 105 ganger i løpet av turen, og gutten ble så dårlig etter turen at han måtte fraktes til sykehus i etterkant.

Ifølge politiet pådro gutten seg blødninger i hodet og ble delvis blind etter den ulykksalige karusell-turen.

– Han ble utsatt for et voldsommed g-krefter som ga ham blødninger i hodet og gjorde ham delvis blind. Vi vet ikke om disse skadene vil være permanente eller ikke, forteller politiet til danske BT.

Foreldrene i sjokk

Politiet opplyser at de mottok anmeldelse fra foreldrene mandag, og at de nå har stengt den aktuelle attraksjonen for å ordne det som anses å være en teknisk feil.

Se video av attraksjonen her (YouTube):

Det var en venn av tolvåringen som fikk varslet guttens foreldre om det som hadde skjedd.

– Gutten er i stand til å snakke, men selvfølgelig medtatt etter det som har skjedd. Hans foreldre er sjokkerte, men tar det med fatning. Etter omstendighetene har de det bra, uttaler Jan Hedanger i Nordsjelland-politiet.

Gutten er nå utskrevet fra sykehus og tilbake hos sine foreldre.

Ingen hos fornøyelsesparken har villet kommentere saken overfor BT.

Dyrehavsbakken er Danmarks nest mest kjente turistattraksjon etter Tivoli, men foran Legoland. Parken har totalt 33 kjørende attraksjoner, og er også en yndet friluftsscene for musikalsk underholdning. Bakken regnes som verdens eldste fornøyelsespark og åpnet i 1583.