MATCHVINNER: Thomas Lehne Olsen.
MATCHVINNER: Thomas Lehne Olsen. Foto: Junge, Heiko

Lillestrøm-opptur etter blytung sesongstart

Kanarifuglene tok sesongens første trepoenger hjemme mot Start.

Lillestrøm – Start 1-0

Sesongstarten har vært alt annet enn gledelig for Lillestrøm.

De tapte for Bodø/Glimt i snøkaoset i første runde, spilte uavgjort mot Sarpsborg og tapte for Kristiansund.

Mot Start vant de 1-0 etter en scoring av Thomas Lehne Olsen i første omgang, etter målgivende fra en Erling Knudtzon som gnistret i første omgang.

– Vi har et veldig godt samarbeid, og det blir bare bedre og bedre. Jeg liker godt å spille sammen med Thomas. Han er en komplett og smart spiller. Han er en måltjuv, det ser vi i dag. Det er derfor vi har hentet ham, så jeg regner med at han fortsetter å score, sier Knudtzon til TV 2. ​

Det sier matchvinneren seg enig i.

– Jeg og Erling har funnet tonen veldig bra. Det samarbeidet vi har, tror jeg bare blir sterkere utover sesongen. Jeg håper at det at vi har fått trepoengeren vi har lengtet etter kan gjøre at vi kan slippe ned skuldrene og bli litt mer kreative i kampene som kommer, sier Lehne Olsen til TV 2.

Arne Erlandsen roser duoen som sikret sesongens første trepoenger.

– De har bra kvaliteter begge to. Totalt sett gjør de en veldig god første omgang sammen, mener Lillestrøm-treneren.

Svak andre omgang

I andre omgang sank kanarifuglenes nivå betraktelig. Der de sprudlet og spilte seg til målsjanse etter målsjanse før pause, kom de ut igjen med langt mindre sprut i beina.

– Det var en viktig seier – en veldig god første omgang. Andre omgang slet vi mer med, men jeg er selvsagt glad for tre poeng. Det hjelper alltid å vinne. Selvtillit skapes av gode prestasjoner over tid, så vi må fortsette å skape prestasjoner som første omgang, konstaterer Erlandsen overfor TV 2.

Med seier klatrer cupvinnerne opp på tiendeplass i Eliteserien, ett poeng foran Start, som ligger på 13. plass med én kamp mindre spilt.

Knudtzon herjet

I første omgang fikk Start-forsvaret store problemer med å håndtere et Lillestrøm-angrep anført av Knudtzon og Lehne Olsen.

Allerede etter ni minutter var hjemmelaget fryktelig nær å få hull på byllen.

Knudtzon vendte opp i mellomrommet, før han lurte bort en Start-forsvarer med en frekk Zidane-finte. Han slo en stikker til Lehne Olsen på høyre, og sistnevnte klinket ballen i tverrliggeren – og ut.

Akkurat da Start begynte å spille seg inn i kampen, var Lillestrøm-duoen på farten igjen.

Knudtzon tok med seg ballen, forserte inn i feltet og ned til dødlinjen. Der la han inn – via Damion Lowe og i stolpen – til Lehne Olsen på bakerste. 26-åringen kunne nærmest spasere ballen i mål.

Start gikk i strupen

I starten av andre omgang var det bortelaget som tok over initiativet på Åråsen. Allerede ti minutter ut i omgangen hadde Matvei Igonen vært ute i full strekk for å avverge farlige skuddforsøk to ganger.

Sørlendingene fortsatte å ha mye ball på Lillestrøms halvdel, men klarte ikke helt å spille seg til de store farlighetene – til tross for at hjemmelaget ikke var til å kjenne igjen etter en sprudlende første omgang.

Heller var det Lillestrøm som kunne økt ledelsen på tampen. Etter litt klabb og babb i feltet spratt ballen til Sebastian Kind Mikalsen, samtidig som Håkon Opdal var satt ut av spill. Avslutningen med venstre fra kloss hold gikk imidlertid utenfor.

Lagoppstillinger

Lillestrøm (4-4-2): Igonen - Haakenstad, Antonijevic, Kippe, Rafn - Melgalvis, Mathew, Krogstad, Mikalsen - Knudtzon, Lehne Olsen.

Start (4-3-3): Opdal - Wichne, Larsen, Lowe, Käck - Hadzic, Aremu, Sandberg - Sigurdarson, Finnbogason, Kabran.