I MØTE: Facebook-sjef Mark Zuckerberg ankommer til et møte med senator Bill Nelson mandag. Foto: Alex Wong/Getty Images/AFP
I MØTE: Facebook-sjef Mark Zuckerberg ankommer til et møte med senator Bill Nelson mandag. Foto: Alex Wong/Getty Images/AFP

Zuckerberg vil legge seg paddeflat for Kongressen

Mark Zuckerberg vil i sin forklaring for USAs kongress tirsdag påta seg ansvaret for at Facebook har mislyktes i å verne om brukernes persondata.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg grunnla Facebook, jeg leder det, og jeg er ansvarlig for det som skjer, heter det i en skriftlig utgave av Zuckerbergs planlagte forklaring under tirsdagens høring i Kongressen.

Hele Zuckerbergs forklaring har blitt lekket til mediene i forkant av høringen, og er blant annet gjengitt i sin helhet hos CNBC.

I forklaringen erkjenner Facebook-sjefen at han og selskapet har gjort store feil.

– Vi anså ikke vårt eget ansvarsområde som bredt nok, og det var en stor feil. Det var min feil, og jeg er lei meg for det, skriver Zuckerberg.

I forrige måned ble det kjent at analyseselskapet Cambridge Analytica hadde samlet inn personopplysninger fra flere millioner Facebook-brukere og solgt analyser av materialet til blant andre Donald Trumps valgkampstab.

Over 87 millioner av Facebooks brukere kan ha blitt berørt av skandalen, ifølge selskapet.

(©NTB)